Συνελήφθη ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας- Τι καταγγέλλει η οργάνωση

Συνελήφθη ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας- Τι καταγγέλλει η οργάνωση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τάνερ Κίλιτς συνελήφθη μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους σε συνέχεια των μαζικών διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Σαλίλ Σέτι.


«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας σύρθηκε από το κύμα διώξεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, είναι μια ακόμη απόδειξη πόσο έχουν επεκταθεί και πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις αυτές», ανέφερε ο Σέτι.


«Ο Τάνερ Κίλιτς έχει μια μακρά και διαπρεπή ιστορία υπεράσπισης ακριβώς αυτών των ελευθεριών τις οποίες τώρα οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να πατάξουν», σημείωσε.


Η σύλληψη του Κίλιτς δεν φέρεται να συνδέεται με την δουλειά του στην Διεθνή Αμνηστία, ούτε θεωρείται πιθανό να συνδέεται με τις εργασίες οργανώσεων προάσπισης δικαιωμάτων στην Τουρκία, υπογράμμισε η ανακοίνωση.


Η εντολή κράτησης κάνει λόγο για ύποπτα μέλη της οργάνωσης του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος, αναφέρει η οργάνωση.


Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM