Συνελήφθη η συνοδός πολυτελείας που έλεγε πως ήξερε για τη ρώσικη εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ

Συνελήφθη η συνοδός πολυτελείας που έλεγε πως ήξερε για τη ρώσικη εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Συνελήφθη σήμερα στη Μόσχα η Λευκορωσίδα συνοδός πολυτελείας που είχε υποσχεθεί ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ. 

Η Λευκορωσίδα έφτασε στη Μόσχα, μετά την απέλασή της από την Ταϊλάνδη.

Η Αναστάζια Βασούκεβιτς, γνωστότερη με το ψευδώνυμο Νάστια Ρίμπκα, που δηλώνει μανεκέν, είχε συλληφθεί στην Πατάγια μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς που οργάνωναν μαθήματα «σεξουαλικής διάπλασης» σε αυτό το παραθαλάσσιο, τουριστικό θέρετρο.

Κινδύνευε αρχικά να της επιβληθεί ποινή πολυετούς κάθειρξης, τελικά όμως το δικαστήριο την καταδίκασε την Τρίτη σε πρόστιμο.

Αμέσως μετά, οι ταϊλανδικές αρχές την επιβίβασαν, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς της, σε ένα αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησαν ότι η Νάστια Ρίμπκα δεν ήταν μεταξύ της ομάδας που βγήκε από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο το πρωί.

Σύμφωνα με δύο συγκατηγορούμενούς της, που ταξίδευαν με το ίδιο αεροπλάνο, αστυνομικοί τους περίμεναν αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν, συνέλαβαν συνολικά τέσσερα άτομα και τα οδήγησαν σε ένα διπλανό δωμάτιο.

«Από τις φωνές της Νάστια, του Άλεξ και εκείνων που βρίσκονταν εκεί, άκουσα ότι (...) ζητούσαν εξηγήσεις για το τι συνέβαινε, για ποιό λόγο τους συνέλαβαν», είπε μια γυναίκα, η οποία δήλωσε ότι είναι η σύζυγος του επικεφαλής του γκρουπ, Αλεξάντρ Κιρίλοφ.

Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Tass, οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ύποπτοι για μαστροπεία.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο από επίσημη πηγή ποιες είναι οι κατηγορίες σε βάρος της Νάστια Ρίμπκα και αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερη αφού δώσει κατάθεση.

Η υπόθεση αυτή ωστόσο φαίνεται ότι παίρνει παράξενη τροπή, διότι η Ρίμπκα ισχυριζόταν ότι πήγε στην Ταϊλάνδη επειδή βρέθηκε αναμεμιγμένη σε ένα πολιτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Ο τελευταίος συνεργαζόταν στενά, για κάποια περίοδο, με τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον Πολ Μάναφορτ.

Στη συνέχεια, το νεαρό μανεκέν διαβεβαίωσε ότι είχε στην κατοχή της «τα χαμένα κομμάτια του παζλ» σχετικά με τη βοήθεια που προσέφερε το Κρεμλίνο στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Οι αποκαλύψεις που είχε υποσχεθεί η Νάστια Ρίμπκα δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, που πρόβαλαν την ιστορία της, την κατηγόρησαν στη συνέχεια ότι ήθελε να γίνει γνωστή και να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.

Η Λευκορωσίδα είχε και στο παρελθόν δικαστικές περιπέτειες στη Ρωσία.

Είχε χάσει μια δίκη για δυσφήμιση επειδή ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εικόνιζε τον Ντεριπάσκα πάνω στο γιοτ του, συντροφιά με έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Σεργκέι Πριχόντκο, τον τότε αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Στην Ταϊλάνδη, η ομάδα στην οποία μετείχε η νεαρή γυναίκα οργάνωνε «ερωτικά μαθήματα» υπό την καθοδήγηση του αυτοαποκαλούμενου «γκουρού του σεξ» Αλεξάντρ Κιρίλοφ.

Η Αναστάζια Βασούκεβιτς είχε γίνει γνωστή όταν έγραψε ένα βιβλίο με το οποίο έδινε οδηγίες για το πώς να γοητεύει μια γυναίκα πλούσιους άνδρες.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM