Συνελήφθη αρχηγός αίρεσης που παγίδευσε 400 οπαδούς της στα Φίτζι και τους υπέβαλε σε βίαιες τελετουργίες

Συνελήφθη αρχηγός αίρεσης που παγίδευσε 400 οπαδούς της στα Φίτζι και τους υπέβαλε σε βίαιες τελετουργίες Facebook Twitter
Η Shin Ok-ju.
0

Μία γυναίκα πάστορας, επικεφαλής μίας αίρεσης, συνελήφθη στη Νότια Κορέα, αφότου παγίδευσε 400 οπαδούς της στα Φίτζι και τους υπέβαλε σε βίαιες τελετουργίες.

Η Shin Ok-ju από τη «Grace Road Church» συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο Incheon, κοντά στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

Οι οπαδοί της άρχισαν να ταξιδεύουν στα Φίτζι το 2014, όταν η Shin υποστήριξε πως θα ξεσπάσει λιμός στην κορεάτικη χερσόνησο. Ωστόσο, όταν έφτασαν εκεί, τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν, ενώ μία ομάδα ατόμων που είχε επιλέξει προσωπικά η Shin και αποκαλούνταν «προστάτες», εμπόδιζε τους πιστούς να φύγουν.

Παράλληλα, όσο βρίσκονταν στα νησιά Φίτζι, οι οπαδοί της αίρεσης συμμετείχαν σε «τελετουργίες ξυλοδαρμού», με τη Shin να υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο απέφευγαν την τιμωρία από τον θεό.

Μεταξύ άλλων, ένας πατέρας εξαναγκάστηκε να χτυπήσει τον γιο του περισσότερες από 100 φορές.

Ένας άλλος πιστός ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Τελικά, τουλάχιστον πέντε άτομα κατάφεραν να δραπετεύσουν και να επικοινωνήσουν με τις αρχές της Νότιας Κορέας.

Διάφορες χριστιανικές αιρέσεις έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό οπαδών στη Νόρια Κορέα, όπου περίπου το 28% του πληθυσμού είναι καθολικοί ή προτεστάντες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Shin βρίσκεται αντιμέτωπη με τον νόμο. Το 2014, ένας 27χρονος ψυχικά ασθενής από το Μπρούκλιν υπέβαλε μήνυση εναντίον της για αποζημίωση 6 εκατ. δολαρίων, αφότου η Shin προσπάθησε να θεραπεύσει τη σχιζοφρένεια από την οποία έπασχε με προσευχή.

Τότε, η New York Daily News είχε μεταδώσει πως κατά τη διάρκεια του τελετουργικού ο 27χρονος ήταν δεμένος με κολλητική ταινία, ενώ τελικά χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Ως αποτέλεσμα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να ζήσει σε ειδικό μονάδα φροντίδας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ