Συνεχίζονται οι μαζικές «εκκαθαρίσεις» στην Τουρκία - 2.000 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Συνεχίζονται οι μαζικές «εκκαθαρίσεις» στην Τουρκία - 2.000 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι μαζικές «εκκαθαρίσεις» στην Τουρκία, με τις αρχές να θέτουν σήμερα σε διαθεσιμότητα άλλους 2.000 εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε σχολεία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Μετά την απόπειρα ανατροπής από την εξουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει περισσότερους από 125.000 εργαζόμενους στην αστυνομία, το δικαστικό σώμα και τον δημόσιο τομέα κι έχουν επισήμως συλλάβει σχεδόν 40.000 ανθρώπους για φερόμενες διασυνδέσεις με το πραξικόπημα. Παράλληλα περισσότερα από 2.000 σχολεία, πανεπιστήμια και φοιτητικές εστίες έχουν διακόψει την λειτουργία τους.

Αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι 1.980 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σχολεία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή διεξαγωγής έρευνας σε βάρος τους.

Η Άγκυρα κατηγορεί την οργάνωση FETO, το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώ νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε πως ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή ήταν ένα μέλος της οργάνωσης FETO.

Ο Γκιουλέν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με το πραξικόπημα και με την δολοφονία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM