Συνεχίζεται το «μπλόκο» του Youtube στον Ντόναλντ Τραμπ

Συνεχίζεται το «μπλόκο» του Youtube στον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Αποκλεισμένος από το Youtube παραμένει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νέα απόφαση για επέκταση των περιορισμών στις δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει πως το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ θα παραμένει σε αναστολή «υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με την εξελισσόμενη εν δυνάμει βία».

Πρόκειται για μία αναστολή, χωρίς χρονοδιάγραμμα, καθώς η εταιρεία δεν διευκρίνισε μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι περιορισμοί στις δημοσιεύσεις του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το «Politico».

«Υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με την εξελισσόμενη εν δυνάμει βία, το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ θα παραμείνει σε αναστολή. [...] Οι ομάδες μας παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν στενά για τυχόν νέες εξελίξεις», αναφέρει η ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αρχικά, το YouTube αδρανοποίησε την 13η Ιανουαρίου για επτά ημέρες το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε 2,77 συνδρομητές. Η πλατφόρμα είχε επίσης κατεβάσει βίντεο που οι διαχειριστές του έκριναν ότι παραβίαζε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, πιο συγκεκριμένα τη ρητή απαγόρευση υποκίνησης βίας.

Ωστόσο, ακολούθησε νέο «μπλόκο» από την εταιρεία. Ήταν παραμονή της της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν όταν ανακοινώθηκε ότι θα παραταθεί για μία εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας του καναλιού του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα του Politico επισημαίνεται πως το Youtube θα περιορίσει προσωρινά τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εσόδων της πλατφόρμας, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα από το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Youtube, η απαγόρευση του Τζουλιάνι από το πρόγραμμα οφείλεται σε «επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των πολιτικών της πλατφόρμας περί ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την ευρεία απάτη ψηφοφόρων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020».

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ