Συνάντηση Μέρκελ- Ερντογάν σήμερα, μετά το «χαστούκι» της Bundestag για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Συνάντηση Μέρκελ- Ερντογάν σήμερα, μετά το «χαστούκι» της Bundestag για τη συμφωνία με τη Λιβύη Facebook Twitter
Συνάντηση Μέρκελ- Ερντογάν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Τούρκο πρόεδρο γίνεται στον απόηχο της γνωμοδότησης του γερμανικού κοινοβουλίου αναφορικά με τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη, για τις θαλάσσιες ζώνες. Το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και κατά συνέπεια είναι παράνομο και λειτουργεί σε βάρος τρίτων, αναφέρει μεταξύ άλλων η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Bundestag.


Στη σημερινή συνάντηση, η Μέρκελ και ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για τις συρράξεις τόσο στη Λιβύη όσο και τη Συρία, για την κρίση στο Ιράκ, αλλά και τις εντάσεις με το Ιράν. Οι σχέσεις των δύο ηγετών έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των επικρίσεων για τον αυταρχισμό του Ερντογάν.


«Η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται στο μέσον μιας κρίσης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η λήψη μέτρων για να τερματιστεί η εκστρατεία καταστολής πρέπει να είναι στην καρδιά των συζητήσεων ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Τούρκο πρόεδρο», έκρινε ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός της Διεθνούς Αμνηστίας για την Τουρκία, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο ενόψει της συνάντησης.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Μέρκελ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον γνωστό Τούρκο δικηγόρο Βεϊσέλ Οκ, ο οποίος εκπροσωπεί αρκετούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τον δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, η φυλάκιση του οποίου το 2017 πυροδότησε μείζονα διπλωματική κρίση στις σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM