Συνάντηση Έλον Μασκ – CIA: Στο επίκεντρο η «κυβερνητική αποτελεσματικότητα»

Συνάντηση Έλον Μασκ – CIA: Στο επίκεντρο η «κυβερνητική αποτελεσματικότητα» Facebook Twitter
Έλον Μασκ - Φωτ.: EPA/Samuel Corum
0

Ο Έλον Μασκ αναμένεται πρόκειται να επισκεφθεί τη Δευτέρα την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) για συνομιλίες με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Τζον Ράτκλιφ. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν ζητήματα κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, καθώς και η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Η CIA έχει προχωρήσει πρόσφατα σε απομακρύνσεις νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων, στο πλαίσιο των περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στον δημόσιο τομέα. Τον συντονισμό αυτών των μέτρων έχει αναλάβει το DOGE, το νεοσύστατο Τμήμα Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Έλον Μασκ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Αμερικανός ολιγάρχης και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε και το Πεντάγωνο για συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, δεδομένου ότι πολλές από τις επιχειρήσεις του διατηρούν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, η συνάντησή του με τον Χέγκσεθ πυροδότησε φήμες, έπειτα από δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο Μασκ φέρεται να ενημερώθηκε για απόρρητα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ σε περίπτωση σύγκρουσης με την Κίνα. Ο ίδιος, αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ, διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, με τον Μασκ να κάνει λόγο για «καθαρή προπαγάνδα» και να προαναγγέλλει νομικές ενέργειες κατά όσων ευθύνονται για τις διαρροές.

Ο Έλον Μασκ συναντήθηκε επίσης με τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) πριν από δύο εβδομάδες, κάτι που εκπρόσωπος της NSA περιέγραψε ως μια προσπάθεια να βεβαιωθεί ότι η υπηρεσία «ευθυγραμμίζεται» με τις προτεραιότητες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι περικοπές έχουν αναστατώσει την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών, με τον πρώην επικεφαλής της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της NSA, Ρομπ Τζόις, να δηλώνει σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι απολύσεις θα είχαν «καταστροφικές» επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Ως επικεφαλής του DOGE, ο Μασκ ηγήθηκε των προσπαθειών του Τραμπ να «αναθεωρήσει» τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και να συρρικνώσει δραστικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την οποία ο Μασκ έχει κατηγορήσει για «σπατάλες και απάτες».

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM