Ο Μασκ υποσχέθηκε δύο εκατομμύρια δολάρια σε ψηφοφόρους - Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν διαφθορά

Ο Μασκ υποσχέθηκε δύο εκατομμύρια δολάρια σε ψηφοφόρους - Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν διαφθορά Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε με ανάρτησή του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι θα δώσει δύο εκατομμύρια δολάρια σε δύο ψηφοφόρους που συμμετείχαν σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, προτού διαγράψει το μήνυμά του και προβεί σε «διευκρινίσεις» για το μήνυμά του που κρίθηκε παράνομο από τους Δημοκρατικούς.

«Την Κυριακή το βράδυ θα μιλήσω στο Ουισκόνσιν. Η είσοδος θα περιοριστεί σε εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές για το Ανώτατο Δικαστήριο. Θα παραδώσω επίσης προσωπικά δύο επιταγές αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων η κάθε μία για να σας ευχαριστήσω που αφιερώσατε χρόνο να ψηφίσετε», έγραψε ο Έλον Μασκ σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην πλατφόρμα Χ.

Σήμερα το πρωί αυτό το μήνυμα είχε διαγραφεί, προτού ο ιδιοκτήτης των Tesla και Space X σπεύσει να «διευκρινίσει».

«Η είσοδος θα περιοριστεί σε εκείνους που ανταποκρίθηκαν στη συλλογή υπογραφών κατά των ακτιβιστών δικαστών», έγραψε σε μία νέα ανάρτηση ο πολυεκατομμυριούχος, που στηρίζει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Μασκ: 100 δολάρια σε όσους υπογράψουν κατά των «ακτιβιστών δικαστών»

Μέσω του πολιτικού οργανισμού του, ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, υποσχέθηκε ήδη την περασμένη εβδομάδα να προσφέρει 100 δολάρια σε όσους ανταποκριθούν σε μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών κατά των «ακτιβιστών δικαστών» ενόψει μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Στο Ουισκόνσιν, ένας νόμος απαγορεύει να δίνει κανείς χρήματα σε κάποιον που πάει να ψηφίσει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ουισκόνσιν επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου ότι η πρώτη ανακοίνωση του Έλον Μασκ ήταν «εμφανώς ένα παράνομο πρόγραμμα αγοράς ψήφων».

Μια εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ορισμένοι ψηφοφόροι ξεκίνησαν ήδη να ψηφίζουν.

Σε αυτές τις κάλπες αντίπαλοι είναι η Σούζαν Κρόουφορντ και ο Μπραντ Σίμελ, ο υποψήφιος που στηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι, η νίκη του οποίου θα δώσει στο συντηρητικό στρατόπεδο την πλειοψηφία.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα σημαντικά εκλογικά τεστ της δεύτερης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο, με δύο επίσης εκλογικές αναμετρήσεις στη Φλόριντα την ίδια ημέρα για έδρες του Κογκρέσου. «Ο Μπραντ Σίμελ και ο Έλον Μασκ είναι διεφθαρμένοι» έκρινε σήμερα το πρωί η δικαστίνα Σούζαν Κρόουφορντ.

Η ομάδα εκστρατείας της Σούζαν Κρόουφορντ κατηγόρησε τότε τον Έλον Μασκ ότι «αγοράζει μία έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν προκειμένου να λάβει μια ευνοϊκή απόφαση στις προσφυγές που έχει καταθέσει η επιχείρησή του σε βάρος της πολιτείας».

H Tesla, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του Μασκ, αμφισβητεί δικαστικά την απόφαση του Ουισκόνσιν να μην της παράσχει μία εξαίρεση στον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν το δικαίωμα να κατέχουν επίσης αντιπροσωπείες.

Και η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου αυτής της πολιτείας.

Ο Έλον Μασκ είχε οργανώσει τον περασμένο χρόνο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον Λευκό Οίκο, μία λοταρία που συνίστατο στο να προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια καθημερινά σε έναν ψηφοφόρο που ήταν εγγεγραμμένος σε μία από τις επτά πολιτείες που θα έκριναν τη νίκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε τότε υπενθυμίσει στην ομάδα του Τραμπ ότι ήταν παράνομο να προσφέρεται μία αποζημίωση μεγάλης αξίας σε έναν πολίτη για να ψηφίσει ή να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM