Συναγερμός στο Λονδίνο για το τοξικό νέφος- Προειδοποιήσεις από τον δήμαρχο Sadiq Khan

Συναγερμός στο Λονδίνο για το τοξικό νέφος- Προειδοποιήσεις από τον δήμαρχο Sadiq Khan Facebook Twitter
1

Συναγερμό για το τοξικό νέφος στο Λονδίνο τις επόμενες τρεις ημέρες σήμανε ο δήμαρχος Sadiq Khan, που προειδοποίησε για «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας αναμένεται να κορυφωθεί στα κεντρικά τμήματα της πρωτεύουσας της Μ. Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων των Westminster και Square Mile.

Αν και τα επίπεδα τοξικότητας αναμένεται να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τιμές την Παρασκευή, σύμφωνα με τον δήμαρχο αρκετοί από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου θα υποφέρουν από «υψηλή μόλυνση» και τις τρεις ημέρες. 

«Ο βρώμικος αέρας του Λονδίνου συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να ενημερώνουμε τους Λονδρέζους για τα επίπεδα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας στις γειτονιές τους» σημείωσε ο Sadiq Khan.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών, ενήλικες και παιδιά με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα καλούνται αν μειώσουν κουραστικές δραστηριότητες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Το Δημαρχείο συμβουλεύει επίσης τους ηλικιωμένους να ελαττώσουν τις φυσικές δραστηριότητες και όσους έχουν άσθμα να κάνουν συχνότερα εισπνοές. Η ανακοίνωση προειδοποιεί επίσης πως σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει ερεθισμό στο λαιμό ή τα μάτια και βήχα καλό θα ήταν να αποφύγει να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Διεθνή / Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Το διατλαντικό ταξίδι που σχεδίασαν με το ελληνικής ονομασίας ιστιοφόρο «Theros» κατέληξε σε τραγωδία- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να καις ορυκτά καύσιμα» είχαν δηλώσει
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ