Συναγερμός στο Λονδίνο για το τοξικό νέφος- Προειδοποιήσεις από τον δήμαρχο Sadiq Khan

Συναγερμός στο Λονδίνο για το τοξικό νέφος- Προειδοποιήσεις από τον δήμαρχο Sadiq Khan Facebook Twitter
1

Συναγερμό για το τοξικό νέφος στο Λονδίνο τις επόμενες τρεις ημέρες σήμανε ο δήμαρχος Sadiq Khan, που προειδοποίησε για «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Η μόλυνση της ατμόσφαιρας αναμένεται να κορυφωθεί στα κεντρικά τμήματα της πρωτεύουσας της Μ. Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων των Westminster και Square Mile.

Αν και τα επίπεδα τοξικότητας αναμένεται να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τιμές την Παρασκευή, σύμφωνα με τον δήμαρχο αρκετοί από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου θα υποφέρουν από «υψηλή μόλυνση» και τις τρεις ημέρες. 

«Ο βρώμικος αέρας του Λονδίνου συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να ενημερώνουμε τους Λονδρέζους για τα επίπεδα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας στις γειτονιές τους» σημείωσε ο Sadiq Khan.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών, ενήλικες και παιδιά με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα καλούνται αν μειώσουν κουραστικές δραστηριότητες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Το Δημαρχείο συμβουλεύει επίσης τους ηλικιωμένους να ελαττώσουν τις φυσικές δραστηριότητες και όσους έχουν άσθμα να κάνουν συχνότερα εισπνοές. Η ανακοίνωση προειδοποιεί επίσης πως σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει ερεθισμό στο λαιμό ή τα μάτια και βήχα καλό θα ήταν να αποφύγει να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ