«Συναγερμός» για τη λειψυδρία στην Ιταλία: Στερεύουν τα ποτάμια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία που πλήττει την Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Στα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο ποταμό της Ιταλίας, τον Πάδο, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του για την άρδευση των εκτάσεων της Βόρειας Ιταλίας. Είναι ένας πρώτος «ήπιος» περιορισμός, για να μην πληγεί, ακόμη περισσότερο, ο γεωργικός τομέας. Στο μεταξύ, και η στάθμη των ποταμών Άρνο στην Τοσκάνη και Τίβερη στη Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά.

Παράλληλα, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την όλη περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν αμεσότερα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.

Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM