«Συναγερμός» για τη λειψυδρία στην Ιταλία: Στερεύουν τα ποτάμια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές

«Συναγερμός» για τη λειψυδρία που πλήττει την Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Στα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο ποταμό της Ιταλίας, τον Πάδο, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του για την άρδευση των εκτάσεων της Βόρειας Ιταλίας. Είναι ένας πρώτος «ήπιος» περιορισμός, για να μην πληγεί, ακόμη περισσότερο, ο γεωργικός τομέας. Στο μεταξύ, και η στάθμη των ποταμών Άρνο στην Τοσκάνη και Τίβερη στη Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά.

Παράλληλα, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την όλη περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν αμεσότερα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

«Η χρήση του νερού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.

Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM