Συναγερμός για κροκόδειλο του Νείλου στην Ισπανία - Έρευνες της αστυνομίας μετά από μαρτυρίες

Συναγερμός για κροκόδειλο του Νείλου στην Ισπανία - Έρευνες της αστυνομίας μετά από μαρτυρίες Facebook Twitter
0

Αστυνομία και ειδικοί της άγριας ζωής χρησιμοποιούν σκάφη και ένα drone για να ερευνήσουν μια έκταση ποταμού στη βορειοδυτική Ισπανία μετά από τρεις μαρτυρίες σχετικά με ζώο που θεωρείται ότι είναι κροκόδειλος του Νείλου.

Σε πολίτες, μέσα και γύρω από τις πόλεις Simancas και Tordesillas στην περιοχή Castilla y León, έχει ζητηθεί να μείνουν μακριά από τις όχθες του ποταμού Pisuerga, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ο Francisco Sánchez, αστυνομικός στο Simancas, είδε τον κροκόδειλο το Σάββατο καθώς παρακολούθησε προηγούμενες αναφορές. «Ήταν ένας κροκόδειλος μεταξύ 1,5 και 2 μέτρων», είπε στο Guardian. «Τον είδα να κινείται μέσα στο νερό πριν εξαφανιστεί κάτω από την επιφάνεια. Ποτέ δεν έχω ξαναβρεθεί τόσο κοντά σε κροκόδειλο»

Η θεωρία για το πώς ο κροκόδειλος βρέθηκε στην Ισπανία είναι ότι κάποιος τον διατηρούσε αιχμάλωτο στο σπίτι του και ότι τον απελευθέρωσε όταν έγινε πολύ μεγάλος.

Προειδοποιητικές ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί καθώς συνεχίζεται το κυνήγι. «Έχουμε ενημερωθεί για την ύπαρξη ενός επικίνδυνου ζώου κοντά στην πόλη», δήλωσε το δημαρχείο του Simancas. «Δεδομένης της πιθανής απειλής για τους ανθρώπους, ζητάμε από τους κατοίκους και τους περιπατητές να μην κολυμπούν ή να πλησιάζουν στην όχθη του ποταμού. Ιδιαίτερη προσοχή έως ότου το ζώο εντοπιστεί». Ο Sánchez είπε ότι οι άνθρωποι στο Simancas ήταν «λίγο νευρικοί», προσθέτοντας: «Είναι μια δημοφιλής περιοχή για ψάρεμα και κολύμπι και οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιστέψουν ότι είναι εκεί ένας κροκόδειλος».

Οι κροκόδειλοι του Νείλου, που μπορούν να μεγαλώσουν έως και 6 μέτρα σε μήκος και ζυγίζουν έως και 750 κιλά, βρίσκονται σε ποτάμια από την Αίγυπτο έως τη Νότια Αφρική.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM