Συμφωνία Πούτιν και Τραμπ για διμερή συνάντηση κορυφής

Συμφωνία Πούτιν και Τραμπ για διμερή συνάντηση κορυφής Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να αναθέσουν στα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τους, την προετοιμασία για μία διμερή συνάντησή κορυφής, σύμφωνα με τον Κρεμλίνο. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και της Ρωσίας στις 20 Μαρτίου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην διεξαγωγή μιας συνάντησης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόρ. 

Κατά τον ίδιο, οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν πως η πληθώρα των προβληματικών ζητημάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη υπαγορεύει την ανάγκη για την επαφή των δύο κρατών.

Αν και για την ώρα δεν έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για τον τόπο και την ημερομηνία της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συμφωνούν πως πρέπει να συναντηθούν «το συντομότερο εφικτό». 

Αμφότερες οι πλευρές διαβεβαίωσαν πως δεν επιθυμούν κανένα νέο ανταγωνισμό εξοπλισμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, είπε ο Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στην κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα συμφέροντα ΗΠΑ και Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα συγκλίνουν, παρά τις διαφωνίες ως προς την τακτική.

«Όλοι ενδιαφέρονται για την αποπυρηνικοποίηση και την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο», τόνισε κλείνοντας ο Πεσκόφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM
Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Διεθνή / Το ιταλικό χωριό που απαντά στον υπερτουρισμό με «δασκάλους του δρόμου» και ευγένεια

Καθώς η Σιρμιόνε δέχεται πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο –χωρίς να υπολογίζονται οι ημερήσιοι τουρίστες–, η ανάγκη για ήπια διαχείριση έχει γίνει κρίσιμη
LIFO NEWSROOM
«Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Διεθνή / «Εικόνα διχασμού»: Στρατιωτική παρέλαση για τον Τραμπ με φόντο μαζικές διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του

Παρά τις καταγγελίες για «στρατιωτικοποίηση της δημοκρατίας», ο Τραμπ μίλησε με υπερηφάνεια για τη δύναμη των ΗΠΑ και χειροκροτούσε θερμά τους σχηματισμούς που παρέλαυναν
LIFO NEWSROOM