Σύμβουλος Τραμπ: Η Ουάσινγκτον θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας

Σύμβουλος Τραμπ: Η Ουάσινγκτον θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Ένας σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον θα λάβει «κάθε κατάλληλο μέτρο» προκειμένου να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις απειλές της Βόρειας Κορέας, που έχει πει πως αναπτύσσει ένα σχέδιο να εξαπολύσει πυραύλους κοντά στο Γκουάμ, που είναι αμερικανικό έδαφος.

 

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαφής: θα χρησιμοποιήσει κάθε κατάλληλο μέτρο για να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πολίτες τους», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Γκόρκα, αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ, στο ραδιόφωνο του BBC.

 

«Δεν ανακοινώνουμε τα μελλοντικά σχέδιά μας ούτε πώς πρόκειται να αντιδράσουμε», είπε. «Αν δείξεις στους παίκτες γύρω από το τραπέζι του πόκερ τα χαρτιά σου, θα χάσεις το παιγνίδι. Δεν είναι καλή ιδέα στα χαρτιά, είναι μια πολύ κακή ιδέα στη γεωπολιτική.»

 

Η ένταση έχει αυξηθεί αφότου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δύο δοκιμές πυρηνικών βομβών πέρυσι και δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν θα επιτρέψει στην Πιονγκγιάνγκ να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο που θα έχει την ικανότητα να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM