Συγκρούσεις στο Κίεβο για την μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές

Συγκρούσεις στο Κίεβο για την μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές Facebook Twitter
EPA/SERGEY DOLZHENKO
0

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κίεβο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, όταν το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση ένα σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, την οποία απαιτούσαν οι Δυτικοί και δίνει περισσότερη αυτονομία στις εξεγερμένες φιλορωσικές ανατολικές περιοχές.

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές από τις τάξεις εθνικιστών προσπαθώντας να σπάσουν το φράχτη γύρω από το κοινοβούλιο, εκτόξευσαν χειροβομβίδα.

 

Το Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το σχέδιο για μία νέα πλήρη κατάπαυση του πυρός, η οποία πρόκειται να ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου και την οποία στηρίζουν Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία.


Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός φαίνεται να έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες,  ανώτερος αξιωματούχος στη διεθνή αποστολή παρακολούθησης του OSCE στην Ουκρανία, προειδοποίησε ότι καμία πλευρά δεν τηρούσε την εκεχειρία. "Οι παραβιάσεις έχουν γίνει ο κανόνας," είπε στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ο Alexander Hug.

Διακόσιοι εξήντα πέντε βουλευτές, με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να ανέρχεται στους 226, ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής μεταρρύθμισης σε μια θυελλώδη συνεδρίαση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ