Συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς χρησιμοποιούσε κάνναβη στα θαύματά του

1

O David Bienenstock είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος, με πολυετή έρευνα στο θέμα αποποινικοποίησης της κάνναβης και χρήσης της για ιατρικούς λόγους. Έχει γράψει αρκετά βιβλία με κεντρικό άξονα τους αυτά τα δύο ζητήματα, ωστόσο με το τελευταίο του κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις. 

Ο λόγος; Μεταξύ άλλων υποστηρίζει -και μάλιστα με χωρία της Παλαιάς Διαθήκης- ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του χρησιμοποιούσαν την κάνναβη σε όλα τα θαύματα ίασης που αναφέρονται στην Βίβλο. Για την ακρίβεια, όπως εξηγεί, η κάνναβη ήταν το βασικό συστατικό του θεραπευτικού ελαίου με το οποίο άλειφαν ασθενείς και ανήμπορους. 

Κατά τον ίδιο και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει μελετητές της Βίβλου, το φυτό που περιγράφεται στα αραμαϊκά ως «kaneh bosm», βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες δεν ήταν άλλο από τη γνωστή μας σήμερα, κάνναβη. Η πρόσμιξη του με συστατικά όπως η κανέλα και άλλα βότανα της εποχής δημιουργούσε έλαια με πανίσχυρες θεραπευτικές ιδιότητες που φτάνουν ως τις μέρες μας. 

Ο Bienenstock χρησιμοποιεί διάφορα παραδείγματα θαυμάτων ή επιφοιτήσεων από τα βιβλικά κείμενα για να υποστηρίζει τη θεωρία του και φυσικά κατά καιρούς οι λογαριασμοί του στα social media δέχονται επιθέσεις από εξοργισμένους πιστούς.

Παρ' όλα αυτά, τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως ερευνητής θεωρεί σύγχρονα θαύματα όλες τις περιπτώσεις παιδιών -και ενηλίκων- με ανίατες ασθένειες που είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται με τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM