Στους 91 νεκρούς ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού στην Ινδονησία

Στους 91 νεκρούς ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού στην Ινδονησία Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών έπληξε τα πολύ τουριστικά νησιά Λομπόκ και Μπαλί, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών τη Δευτέρα.

Τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στη βόρεια πλευρά του Λομπόκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κοντινό Μπαλί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Ο σεισμός των 6,9 βαθμών είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων, γεγονός που εξηγεί τις ζημιές που προκάλεσε σε χιλιάδες κτίρια.

Έγινε εξαιρετικά αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο ινδονησιακό τουριστικό προορισμό.

Ακολουθήθηκε από πολλές μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες έφθασε τους 5,3 βαθμούς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός κι αναμένεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς όσο θα συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στοιχεία από τις αρχές.

«Η συγκέντρωση δεδομένων συνεχίζεται και οι προσπάθειες (των σωστικών συνεργείων) βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», τόνισε ο Νουγκρόχο σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τώρα κανείς αλλοδαπός δεν έχει διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του.

Κατά τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άλλοι 209 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού, που έπληξε τη νήσο Λομπόκ ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο σεισμό 6,4 βαθμών, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, κατά τις αρχές.

Η Ματαράμ, η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, χτυπήθηκε σκληρά από τον νέο ισχυρό χθεσινό σεισμό, καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε νωρίτερα ο Νουγκρόχο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Γιατί οι αγρότες των ΗΠΑ είναι εξοργισμένοι με τα 20 δισ. δολάρια του Τραμπ στον Μιλέι

Διεθνή / Αργεντινή: Γιατί οι αγρότες των ΗΠΑ είναι εξοργισμένοι με τα 20 δισ. δολάρια του Τραμπ στον Μιλέι

Η κυβέρνηση Τραμπ προκαλεί αντιδράσεις με τη διάσωση 20 δισ. δολαρίων προς την Αργεντινή του Χαβιέρ Μιλέι - Οργή στις αγροτικές πολιτείες, διχασμός στους Ρεπουμπλικάνους
LIFO NEWSROOM
Από την Τασμανία στη Νέα Ζηλανδία σε 18 μήνες: Η σανίδα του σερφ που διέπλευσε τον ωκεανό

Διεθνή / Από την Τασμανία στη Νέα Ζηλανδία σε 18 μήνες: Η σανίδα του σερφ που περιέπλευσε τον ωκεανό

Μια μοναδική χειροποίητη σανίδα του σερφ, που χάθηκε το 2024 στην Τασμανία, διασχίζει 2.400 χλμ. μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και επιστρέφει στον ιδιοκτήτη της χάρη στην τύχη, στη θάλασσα και στη δύναμη των social media
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM