Στους 45,9 βαθμούς η θερμοκρασία στην Γαλλία - Πέντε νεκροί στην Ευρώπη από το κύμα καύσωνα

Στους 45,9 βαθμούς η θερμοκρασία στην Γαλλία - Πέντε νεκροί στην Ευρώπη από το κύμα καύσωνα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Tους 45,9 βαθμούς Κελσίου άγγιξε ο υδράργυρος στην Γαλλία την Παρασκευή, πέμπτη ημέρα του πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη, προκαλώντας θύματα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των μετεωρολογικών καταγραφών τον 19ο αιώνα, η Météo-France κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας, 45,9 βαθμούς Κελσίου στο διαμέρισμα του Γκαρ, στον γαλλικό νότο, μία από τις περιοχές που είχαν κηρυχθεί σε «κατάσταση κόκκινου συναγερμού» για τον καύσωνα, τη μέγιστη βαθμίδα.

Αυτό το ρεκόρ, που καταρρίπτει εκείνο των 44,1 βαθμών Κελσίου τον Αύγουστο του 2003 στο ίδιο διαμέρισμα, καταγράφηκε το απόγευμα (16:20 τοπική ώρα), διευκρινίζει το γαλλικό μετεωρολογικό ινστιτούτο, που συγκρίνει αυτήν τη θερμοκρασία με εκείνη «που αναμένουμε σε μια φυσιολογική ημέρα του Αυγούστου στην Κοιλάδα του Θανάτου», στην Καλιφόρνια.

Πέντε θάνατοι από τη Δευτέρα στην Ευρώπη

Όπως μεταδίδουν σήμερα ιταλικά ΜΜΕ, ο πέμπτος νεκρός αυτού του καύσωνα που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι ένας 60χρονος εργάτης, που ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενώ εργαζόταν σε μια σκαλωσιά στο Ρίμινι, στις ακτές της Αδριατικής. Στη δυτική Γαλλία καταγράφηκε ο τέταρτος νεκρός: ένας 33χρονος στεγοποιός λιποθύμησε ενώ εργαζόταν σε μια στέγη κοντά στη Ρεν, με τη θερμοκρασία στους 35 βαθμούς υπό σκιάν.

Στην Ισπανία, όπου ο υδράργυρος έχει ήδη ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ένας 17χρονος που έκανε αγροτικές εργασίες στην Ανδαλουσία πέθανε από θερμοπληξία, σύμφωνα με τις αρχές. Κι ένας 93χρονος άνδρας κατέρρευσε χθες το βράδυ, ενώ περπατούσε στο κέντρο της πόλης Βαγιαδολίδ (βόρεια Ισπανία). Πέθανε από «ηλίαση», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας. Ο πρώτος νεκρός αυτού του καύσωνα, ένας 72χρονος άστεγος, καταγράφηκε την Πέμπτη στο Μιλάνο, στην Ιταλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM