Στους 40 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία - Δεκάδες αγνοούνται

Στους 40 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία - Δεκάδες αγνοούνται Facebook Twitter
0

Στους 40 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τις σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ δεκάδες αγνοούνται.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμοι καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες την επαρχία Μπενγκουλού. 

Οι διασώστες θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές με βάρκες, προκειμένου να διανείμουν βοήθεια σε περίπου 13.000 ανθρώπους.

Χιλιάδες πληγέντες έχουν καταλύσει σε προσωρινά καταφύγια, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την εμφάνιση επιδημιών εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού.

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από σκηνές, τρόφιμα, πόσιμο νερό και βάρκες, ενώ είναι απαραίτητα και τα βαρέα μηχανήματα για την κατασκευή προσωρινών γεφυρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM