Στους 40 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία - Δεκάδες αγνοούνται

Στους 40 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία - Δεκάδες αγνοούνται Facebook Twitter
0

Στους 40 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τις σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ δεκάδες αγνοούνται.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμοι καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες την επαρχία Μπενγκουλού. 

Οι διασώστες θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές με βάρκες, προκειμένου να διανείμουν βοήθεια σε περίπου 13.000 ανθρώπους.

Χιλιάδες πληγέντες έχουν καταλύσει σε προσωρινά καταφύγια, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την εμφάνιση επιδημιών εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού.

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από σκηνές, τρόφιμα, πόσιμο νερό και βάρκες, ενώ είναι απαραίτητα και τα βαρέα μηχανήματα για την κατασκευή προσωρινών γεφυρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM