Στους 25 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Στους 25 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί και 30 οι τραυματίες από την επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε σε ένα γεμάτο με κόσμο τέμενος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Παγί Χαν, ένα χωριό στην περιοχή Μοχμάντ που αποτελεί τμήμα των Ομοσπονδιακά Διοικούμενων Περιοχών των Φυλών (FATA), στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν σε ένα κατάμεστο τέμενος, φώναξε "Αλλαχού Ακμπάρ" και ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη», ανέφερε στο Reutere ο Ναβίντ Ακμπάρ, αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Μοχμάντ.

Ο Ακμπάρ πρόσθεσε πως κάποια από τα θύματα καταπλακώθηκαν όταν ένα τμήμα του τεμένους κατέρρευσε λόγω της ισχύος της έκρηξης.

«'Ενα τμήμα του τεμένους και το μπαλκόνι κατέρρευσαν από την έκρηξη και έπεσαν πάνω στους πιστούς. Εξακολουθούμε να ανασύρουμε πτώματα από τα μπάζα», είπε.

Ο τοπικός πρεσβύτερος των φυλών Χάτζι Σουμπχανουλάχ Μοχμάντ είπε πως την επίθεση μπορεί να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές σε αντίποινα επειδή δύναμη εθελοντών που συνέστησαν τοπικοί φύλαρχοι σκότωσε έναν μαχητή και συνέλαβε άλλον έναν.

«Φαίνεται πως εξόργισαν τους μαχητές και πήραν την εκδίκησή τους εξαπολύοντας τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στο τέμενος», είπε ο Μοχμάντ.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση και είπε πως οι «επιθέσεις από τρομοκράτες δεν μπορούν να κλονίσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει την τρομοκρατία από τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM