Στους 18 οι νεκροί από την έκρηξη στην πολυκατοικία στα Ουράλια

Στους 18 οι νεκροί από την έκρηξη στην πολυκατοικία στα Ουράλια Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σε δεκαοχτώ ανέρχονται οι νεκροί από τη μερική κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας τη Δευτέρα στα Ουράλια, έπειτα από έκρηξη. 

Ανάμεσά τους και δύο παιδιά. 

Τον αριθμό των θυμάτων ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στο Sputnik συμπληρώνοντας πως παραμένει άγνωστη η τύχη δεκάδων ανθρώπων. 

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους στα ερείπια του κτιρίου, ενώ οι προσπάθειές τους εμποδίζονται από τον κίνδυνο κατάρρευσης συντριμμιών.

Η έκρηξη αυτή στο κτίριο, η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οφείλεται μάλλον σε διαρροή φυσικού αερίου, προκάλεσε την καταστροφή 35 διαμερισμάτων και σημαντικές ζημιές σε περισσότερα από 10 διαμερίσματα του δεκαόροφου αυτού συγκροτήματος κατοικιών τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Περίπου 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο αυτό, το οποίο είχε οικοδομηθεί το 1973 επί Σοβιετικής Ένωσης.

Τα αίτια της μερικής κατάρρευσής του εξακολουθούν να ερευνώνται ανακοίνωσε σήμερα στον ιστότοπό της η Επιτροπή Έρευνας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που είχαν ανακοινωθεί η έκρηξη οφείλεται μάλλον σε διαρροή αερίου.

Η Επιτροπή αυτή διευκρίνισε ότι ερευνά τώρα για πληροφορίες που κάνουν λόγο για δυνατές φωνές που ακούστηκαν στην περιοχή. Ωστόσο η ίδια προσθέτει στον ιστότοπό της ότι δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικά.

Σε ξεχωριστό περιστατικό που σημειώθηκε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται η πολυκατοικία αυτή, όταν ένα μικρό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλέστηκε το γραφείο της τοπικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει σε σχετική ερώτηση του Reuters.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι το μωρό ηλικίας 10 μηνών που ανασύρθηκε χθες Τρίτη ζωντανό από τα ερείπια της πολυκατοικίας έπειτα από 35 ώρες που άντεξε το δριμύ ψύχος είναι ο μικρός Ιβάν Φοκίν.

«Ήταν ένα θαύμα για την Πρωτοχρονιά! Ένα αγοράκι 10 μηνών σώθηκε!», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η μητέρα του μωρού είναι ζωντανή και πήγε στο νοσοκομείο, όπου αναγνώρισε τον γιο της».

Το αγοράκι επέζησε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, κατά τη διάρκεια της νύχτας που έμεινε στα ερείπια έπεσαν στους τουλάχιστον -27 βαθμούς Κελσίου.

«Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν κλάματα. Το μωρό σώθηκε χάρη στο λίκνο του και στο γεγονός ότι ήταν τυλιγμένο σε ένα ζεστό κουβερτάκι», ανέφερε παράλληλα ο κυβερνήτης της περιοχής Τσέλιαμπινσκ Μπόρις Ντουμπρόφσκι, στην υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων Telegram.

Το μωρό διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύεται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε παράλληλα το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, σημειώνοντας ότι υποφέρει από «σοβαρά κρυοπαγήματα, ένα τραύμα στο κρανίο και πολλά κατάγματα στα πόδια».

Το υπουργείο καταλήγει διευκρινίζοντας ότι το μικρό αγοράκι διακομίσθηκε στη Μόσχα για να νοσηλευτεί σε μια από τις καλύτερες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, σύμφωνα με το AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM