«Stop» στις κραιπάλες των τουριστών βάζουν οι Βαλεαρίδες Νήσοι - Τι προβλέπει ο νέος νόμος

«Stop» στις κραιπάλες των τουριστών βάζουν οι Βαλεαρίδες Νήσοι - Τι προβλέπει ο νέος νόμος Facebook Twitter
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι γίνονται ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη που αντεπιτίθεται στον τουρισμό, ο οποίος βασίζεται στο αλκοόλ
0

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι της Ισπανίας ενέκριναν σήμερα νόμο που προβλέπει αυστηρότερα μέτρα σε βάρος των τουριστών που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ κι επιδίδονται σε κραιπάλες, απαγορεύοντας τις λεγόμενες happy hours και περιορίζοντας την πώληση αλκοολούχων ποτών στα τουριστικά θέρετρα.

Βάσει των νέων κανονισμών, απαγορεύεται το «balconing», μια πρακτική κατά την οποία οι τουρίστες πηδούν από τα μπαλκόνια, συχνά σε πισίνες, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες μεθυσμένους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια.

Οργανωμένες περιηγήσεις σε μπαρ, αυτόματοι πωλητές αλκοολούχων ποτών, πάρτι σε σκάφη, αλλά και διαφημίσεις για αλκοολούχα ποτά απαγορεύτονται στην Πλάγια ντε Πάλμα και το Μαγκαλούφ της Μαγιόρκας όπως και το Γουεστ Εντ στο Σαντ Αντόνι της Ίμπιζας.

Οι τουρίστες δεν θα επιτρέπεται, επίσης, να αγοράζουν αλκοόλ σε αυτές τις περιοχές μεταξύ 9 το βράδυ και 8 το πρωί.

«Με αυτό, οι Βαλεαρίδες Νήσοι γίνονται ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη που αντεπιτίθεται στον τουρισμό, ο οποίος βασίζεται στην κραιπάλη», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Ιάγο Νεγκερουέλα, ο περιφερειακός αξιωματούχος που είναι επιφορτισμένος με θέματα οικονομίας και τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οποιοσδήποτε εξασκεί ή επιτρέπει το «balconing» θα διώχνεται από το ξενοδοχείο του και σε βάρος του θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 60.000 ευρώ.

Ορισμένοι από τον τουριστικό κλάδο υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα πλήξουν τις μικρές επιχειρήσεις.

«Θεωρώ πως είναι υπερβολικό και δυσανάλογο» είπε στην ισπανική τηλεόραση ο Χοσέ Τιράντο, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων της Μαγιόρκας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM