Στον Λευκό Οίκο η Ολένα Ζελένσκα- Συνάντηση με την Τζιλ Μπάιντεν

Η Ολένα Ζελένσκα με την Τζιλ και τον Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ολένα Ζελένσκα, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Ουάσινγκτον την ώρα που ο πόλεμος συμπληρώνει πέντε μήνες. 

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν περίμεναν την σύζυγο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έξω από τον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος την υποδέχθηκε με μια ανθοδέσμη από κίτρινους ηλίανθους, μπλε ορτανσίες και λευκές ορχιδέες- στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας- και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αγκάλιασε την Ζελένσκα. 

Αρχικά, η Ολένα Ζελένσκα και η Τζιλ Μπάιντεν είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή αξιωματούχων και από τις δύο χώρες. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά συνάντηση των δύο Πρώτων Κυριών. Τον Μάιο η Τζιλ Μπάιντεν έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία. Συνάντησε την Ζελένσκα και Ουκρανούς πρόσφυγες στο Ούζοροντ, μια πόλη στα σύνορα με τη Σλοβακία. 

Τη Δευτέρα, η Ζελένσκα συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και την Τρίτη επισκέφθηκε το νέο Μουσείο Θυμάτων του Κομμουνισμού, προκειμένου να παραλάβει βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκ μέρους του ουκρανικού λαού. Σήμερα η Ζελένσκα θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περιμένει «σημαντικά αποτελέσματα» από το ταξίδι της συζύγου του στην Ουάσινγκτον. «Αποστολή» της είναι η αύξηση της αμερικανικής υποστήριξης στην Ουκρανία και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ο Ζελένσκι σε βίντεο στα social media, χαρακτηρίζοντας παράλληλα σημαντική την ομιλία της συζύγου του στο Κογκρέσο. 

Με πληροφορίες από Reuters, WP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM