Στο Σαουδάραβα μπλόγκερ ακτιβιστή Raif Badawi το βραβείο Ζαχάρωφ

Στο Σαουδάραβα μπλόγκερ ακτιβιστή Raif Badawi το βραβείο Ζαχάρωφ Facebook Twitter
0

Στο Σαουδάραβα μπλόγκερ ακτιβιστή Raif Badawi το βραβείο Ζαχάρωφ Facebook Twitter
Η σύζυγος του Raif Badawi, σε πορεία διαμαρτυρίας για την απελευθέρωσή του μετά την καταδίκη του το 2014 για αποστασία .

Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέσπασε σήμερα ο Raif Badawi, μπλόγκερ ακτιβιστής από τη Σαουδική Αραβία. Την απόφαση της απονομής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο Badawi, εξαιτίας της δράσης του, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αποστασία με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τον Μάιο του 2014 σε δεκαετή φυλάκιση, 1.000 ραβδισμούς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η ιστοσελίδα του, που ονομαζόταν «Ελεύθερο δίκτυο Φιλελευθέρων Πολιτών της Σαουδικής Αραβίας», θεωρήθηκε προσβολή για το Ισλάμ.

 

Στο Σαουδάραβα μπλόγκερ ακτιβιστή Raif Badawi το βραβείο Ζαχάρωφ Facebook Twitter
Διαδηλωτές σε πορεία διαμαρτυρίας της Διεθνούς Αμνηστίας, μπροστά στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο το 2015 εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον φυλακισμένο Raif Badawi.

 

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι που είχαν επιλεγεί για το Βραβείο ήταν η Δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας «Mesa de la Unidad Democratica», που δημιουργήθηκε το 2008 και ένωσε την αντιπολίτευση έναντι του κόμματος του Ούγκο Τσάβες για τους πολιτικούς κρατούμενους και ο Μπορίς Νέμτσιφ (Boris Nemtsov), Ρώσος επιστήμονας και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Ρωσίας που δολοφονήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 στη Μόσχα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ