Στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τριντό για τους δασμούς του Τραμπ

Στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τριντό για τους δασμούς του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Στο Μαρ-α-Λάγκο, στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό 

Ο Τριντό προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στη Φλόριντα, προκειμένου να δειπνήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με καναδικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η συνάντηση πραγματοποιείται με τις ανησυχίες για την επιβολή τελωνειακών δασμών από τον Τραμπ στα καναδικά προϊόντα, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Επικαλούμενη δυο πηγές της που δεν κατονόμασε, η αγγλόφωνη καναδική εφημερίδα Globe & Mail ανέφερε πως οι δυο άνδρες επρόκειτο να συναντηθούν στο Μαρ-α-Λάγκο, στην κατοικία του μεγιστάνα που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ την 5η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar, το αεροσκάφος του επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Γουέστ Παλμ Μπιτς χθες νωρίς το απόγευμα.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο του κ. Τριντό δεν απάντησε αμέσως στην ερώτηση αν στο αεροσκάφος επέβαινε πράγματι ο πρωθυπουργός ούτε αν τον συνόδευσαν υπουργοί του. Το δημόσιο πρόγραμμα του πρωθυπουργού του Καναδά δεν προέβλεπε ταξίδι στη Φλόριντα.

Ωστόσο, αξιωματούχος που μίλησε στους New York Times, επιβεβαίωσε πως Τριντό και Τραμπ δείπνησαν μαζί το βράδυ της Παρασκευής, μαζί με μια αντιπροσωπεία ανώτερων συμμάχων του Τραμπ που προετοιμάζεται να αναλάβει κορυφαίες θέσεις εμπορίου και ασφάλειας στη νέα κυβέρνησή του.

Τον Τριντό συνόδευε στην επίσκεψή του ο Ντομινίκ ΛεΜπλανκ, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά. Ο Καναδός πρωθυπουργός έμενε στην περιοχή μια νύχτα, αλλά όχι στο Μαρ-α-Λάγκο, το ιδιωτικό κλαμπ και σπίτι του Τραμπ στη Φλόριντα.

Οι απειλές Τραμπ περί επιβολής δασμών στον Καναδά και το Μεξικό

Τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τους γείτονες των ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, πως θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών 25% από την πρώτη ημέρα της δεύτερης θητείας του, που θα ξεκινήσει την 20ή Ιανουαρίου. Η αναγγελία προκάλεσε σοκ στον Καναδά: το 2023, πάνω από τα τρία τέταρτα των καναδικών εξαγωγών, βάσει αξίας (592 δισεκ. καναδικά δολάρια, ή κάπου 400 δισεκ. ευρώ) είχαν προορισμό την αγορά των ΗΠΑ.

Από τη σκοπιά της απασχόλησης, σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον Καναδά εξαρτώνται άμεσα από τις εξαγωγές, επί συνολικού πληθυσμού 41 εκατ. ανθρώπων.

Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην καναδική κυβέρνηση, η Οτάβα πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει με τη σειρά της στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε σειρά αμερικανικών ειδών εν είδει αντιποίνων.

Χθες Παρασκευή, μιλώντας στον Τύπο, ο καναδός πρωθυπουργός δεν εξέφρασε καμιά αμφιβολία πως πρόθεση του κ. Τραμπ είναι να κάνει πράξη αυτό που ανήγγειλε μόλις αναλάβει την εξουσία.

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τέτοιες δηλώσεις, έχει πρόθεση να τις κάνει πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Τριντό.

Με πληροφορίες από New York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Ο Πάπας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για ζητήματα θεολογίας»

Ο Βανς, ο οποίος είναι καθολικός, άσκησε κριτική στον ποντίφικα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στη «σωστή» θεολογική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου στην ΕΕ προκαλεί καθυστερήσεις έως και τριών ωρών

«Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού θα είναι απλώς μη διαχειρίσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM