Στην Πολωνία κάποιες γυναίκες έγιναν μητέρες σε ψεύτικα μωρά-κούκλες κι ένιωσαν καλύτερα

Στην Πολωνία κάποιες γυναίκες έγιναν μητέρες σε ψεύτικα μωρά-κούκλες κι ένιωσαν καλύτερα Facebook Twitter
0

Στην Πολωνία, όπου τα ποσοστά γονιμότητας είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως, κάποιες γυναίκες αποφάσισαν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και να γίνουν μητέρες σε ψεύτικα μωρά.

Οι reborn dolls είναι μια κατηγορία κούκλας- μωρού αρκετά διαφορετική από τις άλλες, αφού διαθέτει άκρως ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, χρειάζεται φροντίδα όπως ένα αληθινό παιδί και έχει μέχρι πιστοποιητικό γέννησης ακόμη και καρδιοχτύπι.

Και, όπως αποδεικνύεται καταφέρνει να υπηρετήσει έναν βαθύτερο σκοπό- χρησιμοποιείται ως θεραπευτική βοήθεια σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, είχαν μια αποβολή ή έχασαν κάποιο παιδί, καθώς επίσης βιώνουν άγχος και κατάθλιψη. 

«Φτιάχνω κούκλες που κατά κάποιον τρόπο λειτουργούν ως υποκατάστατα παιδιών. Γεννιούνται από ένα κομμάτι βινύλιο και είναι σαν αληθινά μωρά», εξηγεί η Πολωνή καλλιτέχνης Barbara Smolińska, που προσθέτει χαρακτηριστικά όπως φλέβες, τα οποία δεν διαθέτουν οι κοινές κούκλες. «Αν ξέρω γιατί την φτιάχνω, βάζω τα σωστά συναισθήματα στην κούκλα», λέει.

Οι ρεαλιστικές κούκλες-μωρά ξεκίνησαν να κυκλοφορούν τη δεκαετία του 1990 και οι τιμές πλέον κυμαίνονται από 50 μέχρι 22.000 δολάρια, ενώ σχετικά βίντεο συναρπάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Όπως εξηγεί, οι λόγοι που κάποιος επιλέγει μια τέτοια κούκλα ποικίλλουν- υπάρχουν συλλέκτες, ιατρικές υπηρεσίες, σχολές νοσηλευτικής, αλλά και πολλοί που τις χρησιμοποιούν ως μέσο θεραπείας. 

«Η αγκαλιά είναι πολύ σημαντική. Μια κούκλα μπορεί να γίνει καλός τρόπος να δουλευτεί ένα τραύμα. Αλλά δεν αντικαθιστούν την αληθινή ζωή», λέει η κλινική ψυχολόγος Elzbieta Zobolewska.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ