«Στιγμή μέγιστου κινδύνου, νωρίς για χαλάρωση μέτρων» -Οι πρώτες δηλώσεις του Τζόνσον μετά τον κορωνοϊό

«Στιγμή μέγιστου κινδύνου, νωρίς για χαλάρωση μέτρων» -Οι πρώτες δηλώσεις του Τζόνσον μετά τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για την άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία για τον κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας τη στιγμή ως «μέγιστου κινδύνου», στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, την πρώτη ημέρα επιστροφής του στα καθήκοντά του, ο Τζόνσον τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμη να χαλαρώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, αν και αναγνώρισε ότι η Βρετανία αναστρέφει το κλίμα στη μάχη κατά του ιού. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων από τα τέλη Μαρτίου, με 413 νεκρούς σε 24 ώρες. 

«Αν αυτός ο ιός ήταν κάποιος που μας έκανε σωματική επίθεση, ένα αόρατος, απρόσμενος ληστής- που από προσωπική εμπειρία σας λέω ότι είναι- τότε αυτή είναι η στιγμή που αρχίσαμε να παλεύουμε εναντίον του στο πάτωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι η Βρετανία κάνει πρόοδο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία και πραγματικά σημάδια ότι περνάμε την κορύφωση. Χάρη στον αλτρουισμό σας, τη συλλογική εθνική αποφασιστικότητα, αναστρέφουμε το κλίμα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού», ανέφερε, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι στιγμή «μέγιστου κινδύνου».

«Υπάρχει ο κίνδυνος δεύτερης κορύφωσης, να χάσουμε τον έλεγχο με τον ιό. Κάτι που θα σημαίνει όχι μόνο ένα νέο κύμα θανάτου και ασθένειας, αλλά και μια οικονομική καταστροφή. Θα έπρεπε ξανά να επιβάλλουμε περιορισμούς και να πατήσουμε το φρένο στην οικονομία», υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Αρνούμαι να πετάξω όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες του βρετανικού λαού. Σας ζητώ να συγκρατήσετε την ανυπομονησία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας για την προσμονή να χαλαρώσουν τα μέτρα.

«Όταν θα είμαστε σίγουροι ότι έχει τελειώσει αυτή η πρώτη φάση, ότι έχουμε αποφύγει μια δεύτερη κορύφωση, τότε θα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση, που θα αρχίσουμε σταδιακά να χαλαρώνουμε τους περιορισμούς και να βάλουμε μπροστά μία- μία τις μηχανές της οικονομίας», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Δεν μπορούμε να πούμε τώρα με λεπτομέρειες πότε, πώς και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτή η διαδικασία», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Διεθνή / Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αιφνιδιαστική του νίκη στις εκλογές, που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς παραμένει το δημοφιλέστερο
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM