Κορωνοϊός: Ισπανία & Βρετανία καταγράφουν τους λιγότερους νεκρούς σε 24 ώρες από τον Μάρτιο

Κορωνοϊός: Ισπανία & Βρετανία καταγράφουν τους λιγότερους νεκρούς σε 24 ώρες από τον Μάρτιο Facebook Twitter
EPA
0

Στην Ισπανία και τη Βρετανία καταγράφηκε ο μικρότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων από τον κορωνοϊό των τελευταίων εβδομάδων.

Στη Βρετανία, 413 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομεία από τον ιό τις προηγούμενες 24 ώρες. Πρόκειται για τον μικρότερο απολογισμό από τα τέλη Μαρτίου, ενώ μειώθηκαν και οι ασθενείς που νοσηλεύονται. Συνολικά 20.732 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του στη Βρετανία από τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επανέρχεται στα καθήκοντά του τη Δευτέρα, έπειτα από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που τον αναπλήρωνε, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να βιαστεί στη χαλάρωση των μέτρων.

«Βρισκόμαστε σε ένα ευαίσθητο και επικίνδυνο στάδιο. Χρειάζεται να βεβαιωθούμε ότι στα επόμενα βήματά μας πατάμε γερά», δήλωσε σήμερα ο Ράαμπ στο Sky News. «Δεν είναι υπεύθυνο να κάνουμε εικασίες για επιμέρους μέτρα», σημείωσε και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τις οδηγίες.

Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων από τον κορωνοϊό ήταν κάτω από τους 300 νεκρούς για πρώτη φορά από τις 20 Μαρτίου. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 288 θάνατοι- από 378 το Σάββατο. Έως τώρα, 23.190 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στην Ισπανία, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 207.634.

Στο μεταξύ, η Κυριακή ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για τα παιδιά κάτω των 14 ετών στην Ισπανία. Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου του επετράπη να βγουν από το σπίτι για να παίξουν. Παιδιά με ποδήλατα, σκέιτμπορντ ή πατίνια- αλλά και μάσκες- βγήκαν στους δρόμους και έκαναν τις πρώτες τους βόλτες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ