Στη Σαμόα μόλις εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Στη Σαμόα μόλις εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού Facebook Twitter
Στη Σαμόα μόλις εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού (pixabay)
0

Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη διανύει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Αλλά στη Σαμόα μόλις εντόπισαν το πρώτο κρούσμα.

Ο αριθμός των περιοχών που έχουν μείνει ανέγγιχτες από τον κορωνοϊό είναι ελάχιστος πλέον. Μία από αυτές ήταν μέχρι πρόσφατα και η νησιωτική Σαμόα.

Το νησιωτικό έθνος της Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό κατέγραψε το πρώτο θετικό κρούσμα και βγήκε όμως από την πολύτιμη λίστα.

Οι 200.000 πολίτες της χώρας κλήθηκαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να παραμείνουν ήρεμοι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Tuilaepa Sailele Malielegaoi, ο οποίος απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα στον λαό του.

Πιστεύεται δε, ότι το κρούσμα προήλθε από έναν ναυτικό που έφτασε αεροπορικώς στο νησί από τη Νέα Ζηλανδία την περασμένη Παρασκευή.

Μετά από τέσσερις ημέρες, ακολούθησε δεύτερο τεστ, το οποίο έδειξε αρνητικό αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM