Στη Ρουμανία θα διανείμουν κατ' οίκον το Άγιο Φως - Με την βοήθεια ιερέων και αστυνομικών

Στη Ρουμανία θα διανείμουν κατ' οίκον το Άγιο Φως - Με την βοήθεια ιερέων και αστυνομικών Facebook Twitter
2

Σε κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς, το βράδυ της Αναστάσεως, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά τη σχετική συμφωνία που υπέγραψαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ιερείς, εθελοντές ενοριών και αστυνομικοί θα διανείμουν το Άγιο Φως, ξεκινώντας από απόψε (στις 20:00).

«Οι πιστοί θα μπορούν να βγαίνουν κοντά στο σπίτι τους, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί το πλήθος και ομάδες άνω των τριών.

Δύο ή τρεις κάτοικοι μίας πολυκατοικίας μπορούν να προσφέρουν, με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, σε όλους τους ενοίκους του κτηρίου, το Άγιο Φως», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Μάρτσελ Βέλα.

Στις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τη βοήθεια του προσωπικού του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η μετακίνηση όλων των ιερέων που διανέμουν το Άγιο Φως από πόρτα σε πόρτα στους πιστούς, καθώς και στους εθελοντές, επιτρέπεται τη νύχτα της Αναστάσεως. Όλοι τους θα έχουν τα δελτία ταυτότητάς τους, τα απαραίτητα έγγραφα από την ενορία τους και θα φορούν μάσκες και προστατευτικά γάντια», πρόσθεσε ο κ. Βέλα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών που εργάζεται το βράδυ της Αναστάσεως θα διανείμει το Άγιο Φως σε νοσοκομεία, κοινωνικά κέντρα και κέντρα καραντίνας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια