Στη Νιγηρία έκαψαν άνδρα ζωντανό επειδή έκλεψε σούπα από σπίτι

Στη Νιγηρία έκαψαν άνδρα ζωντανό επειδή έκλεψε σούπα από σπίτι Facebook Twitter
2

Ένα εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άνδρα, κατηγορώντας τον ότι είχε κλέψει μια κατσαρόλα με σούπα στη νότια Νιγηρία, μετέδωσαν σήμερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι δράστες άφησαν το απανθρακωμένο πτώμα του άνδρα έξω από ένα σχολείο στο λιμάνι της πόλης Καλαμπάρ, ανέφερε η εφημερίδα ThisDay.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το θύμα και δύο άλλοι άνδρες μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα σπίτι, καθώς τους μύρισε η σούπα που ζεσταινόταν στην κουζίνα. Άρπαξαν την κατσαρόλα και προσπάθησαν να διαφύγουν όμως μία από τις γυναίκες που βρισκόταν στο σπίτι τους αντιλήφθηκε και έβαλε τις φωνές, ξυπνώντας τους γείτονες που κυνήγησαν τους κλέφτες.


Οι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν τον άνδρα που κρατούσε την κατσαρόλα, τον μαχαίρωσαν και τον έκαψαν ζωντανό.


"Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν από το σπίτι μας. Την περασμένη εβδομάδα πήραν την μπαταρία από το αυτοκίνητο του γείτονα" είπε ένας κάτοικος της πόλης αυτής. Οι αστυνομικές αρχές καταδίκασαν την πράξη των κατοίκων, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται έναν αστυνομικό ο οποίος δήλωσε ότι "όλοι οι ύποπτοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

 

Οι πράξεις αυτοδικίας είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Νιγηρία που στις αρχές του 2000 ίδρυσε πολιτοφυλακές στον νότο για να βοηθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην πάταξη της εγκληματικότητας. Το 2001 μια τέτοια πολιτοφυλακή που στηριζόταν από το κράτος, η αποκαλούμενη "Αγόρια του Μπακάσι", εκτέλεσε 36 φερόμενους ως κλέφτες στην πολιτεία Ανάμπρα. Πρόσφατα, οργανώσεις αυτοάμυνας έκαναν την εμφάνισή τους —με τη στήριξη του στρατού— στις βορειοανατολικές Πολιτείες όπου δρουν οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μουσουλμανική η περιοχή,οπότε χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί για αυτήν την είδηση.Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν βγει τα Ουρουκ Χάι να καταγγείλουν βιαιότητες από Ισλαμιστές.