Στη Νιγηρία έκαψαν άνδρα ζωντανό επειδή έκλεψε σούπα από σπίτι

Στη Νιγηρία έκαψαν άνδρα ζωντανό επειδή έκλεψε σούπα από σπίτι Facebook Twitter
2

Ένα εξαγριωμένο πλήθος έκαψε ζωντανό έναν άνδρα, κατηγορώντας τον ότι είχε κλέψει μια κατσαρόλα με σούπα στη νότια Νιγηρία, μετέδωσαν σήμερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι δράστες άφησαν το απανθρακωμένο πτώμα του άνδρα έξω από ένα σχολείο στο λιμάνι της πόλης Καλαμπάρ, ανέφερε η εφημερίδα ThisDay.


Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το θύμα και δύο άλλοι άνδρες μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα σπίτι, καθώς τους μύρισε η σούπα που ζεσταινόταν στην κουζίνα. Άρπαξαν την κατσαρόλα και προσπάθησαν να διαφύγουν όμως μία από τις γυναίκες που βρισκόταν στο σπίτι τους αντιλήφθηκε και έβαλε τις φωνές, ξυπνώντας τους γείτονες που κυνήγησαν τους κλέφτες.


Οι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν τον άνδρα που κρατούσε την κατσαρόλα, τον μαχαίρωσαν και τον έκαψαν ζωντανό.


"Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν από το σπίτι μας. Την περασμένη εβδομάδα πήραν την μπαταρία από το αυτοκίνητο του γείτονα" είπε ένας κάτοικος της πόλης αυτής. Οι αστυνομικές αρχές καταδίκασαν την πράξη των κατοίκων, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται έναν αστυνομικό ο οποίος δήλωσε ότι "όλοι οι ύποπτοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

 

Οι πράξεις αυτοδικίας είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Νιγηρία που στις αρχές του 2000 ίδρυσε πολιτοφυλακές στον νότο για να βοηθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην πάταξη της εγκληματικότητας. Το 2001 μια τέτοια πολιτοφυλακή που στηριζόταν από το κράτος, η αποκαλούμενη "Αγόρια του Μπακάσι", εκτέλεσε 36 φερόμενους ως κλέφτες στην πολιτεία Ανάμπρα. Πρόσφατα, οργανώσεις αυτοάμυνας έκαναν την εμφάνισή τους —με τη στήριξη του στρατού— στις βορειοανατολικές Πολιτείες όπου δρουν οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μουσουλμανική η περιοχή,οπότε χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί για αυτήν την είδηση.Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν βγει τα Ουρουκ Χάι να καταγγείλουν βιαιότητες από Ισλαμιστές.