Στη Μαγιόρκα απαγορεύουν το τόπλες περπάτημα στο δρόμο

Στη Μαγιόρκα απαγορεύουν το τόπλες περπάτημα στο δρόμο Facebook Twitter
1

Μέτρα προκειμένου να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα του «τουρισμού των υπερβολών» παίρνουν οι αρχές στη Μαγιόρκα, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς  προορισμούς της Ισπανίας. 

Στην πρωτεύουσα του νησιού, Πάλμα, θα απαγορεύεται πλέον το να περπατάει κανείς τόπλες στο δρόμο, κάτι που συνήθιζαν αρκετοί τουρίστες.

«Αυτό το μέτρο δε θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα δώσει στην αστυνομία τα όπλα να το αντιμετωπίσει» λέει η Αντζέλικα Παστορ, αρμόδια σύμβουλος της Πάλμα για θέματα ασφαλείας.

Ήδη στο Μαγκαλούφ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα  θέρετρα του νησιού, ισχύει παρόμοια απαγόρευση από το 2017, ύστερα από διαδοχικά παράπονα των ντόπιων κατά των τουριστών, σε ένα νησί που ο τουρισμός αποτελεί την κύρια βιομηχανία. 

Η απαγόρευση αυτή, όπως και άλλα αντίστοιχα μέτρα, έρχεται σε μια περίοδο όπου έχουν πυκνώσει οι συζητήσεις για τις αρνητικές συνέπειες του μαζικού τουρισμού.

Σε διάφορα πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, από το Μάτσου Πίτσου του Περού ως την Βενετία, οι τοπικές κοινωνίες διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά των τουριστών. 

Όταν το μέτρο εγκριθεί, κάτι που αναμένεται μετά το φετινό καλοκαίρι, θα δίνει την ευκαιρία στην αστυνομία να επιβάλλει επιτόπου πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως τα 3000 ευρώ.

Παρόμοια πρόστιμα θα υπάρχουν για όσους συλλαμβάνονται να κάνουν σεξ σε δημόσιο χώρο. Άλλη αντίστοιχη  ρύθμιση προβλέπει πρόστιμα για όσους πηδούν από μπαλκόνια ξενοδοχείων. 

«Θα αντιμετωπίσουμε τις υπερβολές των τουριστών με αποφασιστικότητα» λέει ο δήμαρχος της πόλης Άντονι Νογκουέρα. «Θα έχουμε τα εργαλεία ώστε να αποφεύγουμε να δίνεται λάθος εικόνα για την πόλη μας. Θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την Πάλμα». 

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε πως οι νόμοι θα προβλέπουν αυξημένες ποινές και για τους ντόπιους που αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αντιδρώντας στις υπερβολές των τουριστών. «Πρέπει να είμαστε όλοι μέρος της λύσης», τονίζει. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM