Στη φυλακή 24χρονη που απέσπασε χιλιάδες δολάρια προσποιούμενη ότι έχει καρκίνο

Στη φυλακή 24χρονη που απέσπασε χιλιάδες δολάρια προσποιούμενη ότι έχει καρκίνο Facebook Twitter
0

Σε τρεις μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε μία 24χρονη Αυστραλή, η οποία εξαπάτησε συγγενείς και φίλους προσποιούμενη ότι έχει καρκίνο τελικού σταδίου, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα.

Σύμφωνα με το BBC, η Hanna Dickenson έλαβε 31.000 δολάρια αφότου είπε στους γονείς της ότι χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, οι γονείς της έλαβαν αρκετές δωρεές από τους φίλους τους, ενώ η 24χρονη ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα σε διακοπές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο δικαστής έκανε λόγο για «άθλια» απάτη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στη Μελβούρνη, η Dickenson δήλωσε ένοχη σε επτά κατηγορίες για την απόκτηση περιουσίας μέσω απάτης.

Στην ετυμηγορία του, ο δικαστής David Starvaggi σημείωσε ότι η Dickenson «είχε εμπλακεί σε συμπεριφορά που θίγει τις ευαίσθητες χορδές της ανθρώπινης ύπαρξης» και πρόσθεσε πως «η επιθυμία των ανθρώπων να βοηθήσουν και η κοινωνική εμπιστοσύνη παραβιάστηκαν. Είναι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά και έβαλαν το χέρι στην τσέπη».

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας καρκινοπαθής δώρισε στη Dickenson 10.000 αυστραλιανά δολάρια, μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου έκανε τη δική του θεραπεία. Κάποιος άλλος της έδωσε χρήματα σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας άλλος δωρητής ειδοποίησε την αστυνομία, αφότου είδε φωτογραφίες της Dickenson στο Facebook.

Η δικηγόρος της 24χρονης, Beverley Lindsay, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στην πελάτισσά της επειδή «έχει αλλάξει τη ζωή της».

Επίσης, συνέκρινε την απάτη της με την υπόθεση της της Αυστραλής celebrity blogger Belle Gibson, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 410.000 αυστραλιανών δολαρίων πέρυσι, αφότου ισχυρίστηκε ψευδώς ότι νίκησε τον καρκίνο στον εγκέφαλο με υγιεινή διατροφή.

Η Lindsay υποστήριξε πως το αδίκημα της 24χρονης ήταν λιγότερο σοβαρό από εκείνο της Gibson.

Από την πλευρά του, ο δικαστής δήλωσε ότι οι υποθέσεις δεν ήταν άμεσα συγκρίσιμες και ότι το δικαστήριο πρέπει να αποτρέψει άλλους από παρόμοιες συμπεριφορές.

Η δικηγόρος της Dickenson είπε πως είναι πιθανό να ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM