Στη Δανία ο Πουτζντεμόν - Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Στη Δανία ο Πουτζντεμόν - Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης Facebook Twitter
EPA/Tariq Mikkel Khan
0

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο διατυπώθηκε μετά την άφιξη του Πουτζντεμόν στην Κοπεγχάγη.

Σημειώνεται πως ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες, και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον Κάρλες Πουτζντεμόν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Πουτζντεμόν αναμένεται να μετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει για την Καταλονία το Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Δανίας στις 14:00 τοπική ώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM