Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Άγκυρα τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Προς Αμμόχωστο το Μπαρμπαρός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Άγκυρα τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Προς Αμμόχωστο το Μπαρμπαρός Facebook Twitter
marinetraffic.com
0

Νοτιοανατολικά της Κύπρου, ανοιχτά της Αμμοχώστου, φέρεται να πλέει από τα ξημερώματα το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» της Τουρκίας, το οποίο πλησιάζει την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο της Κύπρου, το τουρκικό ερευνητικό απέπλευσε χθες από το λιμάνι των Όλμων (Τασουτσού) και κινείται με ταχύτητα 4,9 κόμβων εντός κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από βοηθητικό σκάφος.

Σε αντίθεση με τη NAVTEX που είχε εκδόσει η Τουρκία για έρευνες νοτίως του Καστελορίζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αυτή τη φορά το Μπαρμπαρός οδεύει προς την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον live διαδικτυακό χάρτη marinetraffic.com, το τουρκικόσκάφος βρισκόταν σήμερα το πρωί σε σημείο πολύ κοντά στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Άγκυρα τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Προς Αμμόχωστο το Μπαρμπαρός Facebook Twitter
marinetraffic.com

Σύμφωνα με την τελευταία NAVTEX που εκδόθηκε στις 28 Ιουλίου, οι σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Προειδοποίηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθιά προβληματισμένες από τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων εντός των υδάτων της Κύπρου. Αυτά τα προκλητικά βήματα αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM