Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
0

Το... alert του Στέιτ Ντιπάρμεντ φέρει ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2017 και εφιστά την προσοχή για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη μέσα στα Χριστούγεννα. 

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ καθώς και τη φονική επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο και το μακελειό στο νάιτκλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιά.

Προειδοποιεί όσους Αμερικανούς πολίτες θελήσουν να ταξιδεύσουν στην Ευρώπη κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ότι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και οπαδοί τους ή ριζοσπαστικοποιημένοι εξτρεμιστές, είναι ικανοί να οργανώσουν επιθέσεις σ' ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Καλεί δε τους τουρίστες να είναι σε επαγρύπνηση το προσεχές διάστημα όταν θα βρίσκονται σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ρεστοράν, πολυσύχναστα σημεία και τουριστικά αξιοθέατα.

«Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων όπλων, των εκρηκτικών, της χρήσης οχημάτων, και αιχμηρών αντικειμένων που χρησιμοποιούνται ως όπλα και είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν από μια επίθεση», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία.

Με πληροφορίες από State Department 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM