Το... alert του Στέιτ Ντιπάρμεντ φέρει ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2017 και εφιστά την προσοχή για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη μέσα στα Χριστούγεννα. 

 

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ καθώς και τη φονική επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο και το μακελειό στο νάιτκλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιά.

 

Προειδοποιεί όσους Αμερικανούς πολίτες θελήσουν να ταξιδεύσουν στην Ευρώπη κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ότι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και οπαδοί τους ή ριζοσπαστικοποιημένοι εξτρεμιστές, είναι ικανοί να οργανώσουν επιθέσεις σ' ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

 

Καλεί δε τους τουρίστες να είναι σε επαγρύπνηση το προσεχές διάστημα όταν θα βρίσκονται σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ρεστοράν, πολυσύχναστα σημεία και τουριστικά αξιοθέατα.

 

«Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων όπλων, των εκρηκτικών, της χρήσης οχημάτων, και αιχμηρών αντικειμένων που χρησιμοποιούνται ως όπλα και είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν από μια επίθεση», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία.

 

Με πληροφορίες από State Department