Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Απαγορευμένη χώρα» για τους Αμερικανούς η Βόρεια Κορέα από 1η Σεπτεμβρίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Απαγορευμένη χώρα» για τους Αμερικανούς η Βόρεια Κορέα από 1η Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
EPA/HOW HWEE YOUNG
0

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευτεί στους αμερικανούς πολίτες η είσοδος στη Βόρεια Κορέα, με κάποιες λιγοστές εξαιρέσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή για τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με ένα έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.


Οι περιορισμοί θα ισχύουν για έναν χρόνο, αλλά δίνεται η δυνατότητα να ανανεωθούν.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εμποδίσουν κάθε επίσκεψη αμερικανών πολιτών στη Βόρεια Κορέα μετά τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ, στις 13 Ιουνίου. Ο νεαρός φοιτητής είχε επαναπατριστεί λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, σε κωματώδη κατάσταση, αφότου ήταν κρατούμενος επί 18 μήνες στη Βόρεια Κορέα.


Από την πλευρά της Πιονγιάνγκ, η επίσημη αντίδραση είναι ότι δεν τους απασχολεί η απαγόρευση. «Αν η αμερικανική κυβέρνηση λέει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να έρθουν σε αυτή τη χώρα, εμείς δεν δίνουμε δεκάρα», είπε την περασμένη εβδομάδα ο Χαν Τσολ Σου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Περίπου 5.000 τουρίστες από χώρες της Δύσης, εκ των οποίων οι 1.000 είναι Αμερικανοί, επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν αυτές τις επισκέψεις. Το κόστος για μια επταήμερη διαμονή φτάνει τα 2.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM
O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM