Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φανταχτερά μωβ-ροζ διαμάντια από τη Ρωσία θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

 

Η δημοπρασία θα γίνει στη Γενεύη στις 11 Νοεμβρίου, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

 

Το διαμάντι των 14,83 καρατίων, με το όνομα «The Spirit of the Rose», είναι το μεγαλύτερο μωβ-ροζ διαμάντι που έχει προσφερθεί ποτέ σε δημοπρασία και εκτιμάται ότι αξίζει 23 έως 38 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

 

Το αρμόδιο Ινστιτούτο της Αμερικής βαθμολόγησε το διαμάντι στην υψηλότερη κατηγορία για το χρώμα του και την καθαρότητά του και το ταξινόμησε ως διαμάντι Τύπου IIα.

 

Αυτή η ταξινόμηση αποδίδεται συνήθως σε λιγότερο από 2% όλων των διαμαντιών.

 

«Αυτή η πώληση είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας σχέσης μεταξύ της Alrosa και της Sotheby's, αρκετών μηνών συζήτησης για αυτό το αριστούργημα και του καλύτερου τρόπου να το προσφέρουμε προς πώληση» είπε ο Benoit Repellin, διευθυντής, ειδικός και επικεφαλής των πωλήσεων Magnificent Jewels για το τμήμα κοσμημάτων της Sotheby's.

 

Αυτό το στολίδι σε σχήμα οβάλ δημιουργήθηκε από ένα διαυγές ροζ τραχύ διαμάντι 27,85 καρατίων. Ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική Δημοκρατία της Σάχα της Ρωσίας σε ένα ορυχείο, που ανήκει στον ρωσικό γίγαντα εξόρυξης Alrosa, όπως ανέφερε η δημοσίευση.

 

Το διαμάντι πήρε το όνομά του από το ρωσικό μπαλέτο «Το πνεύμα του τριαντάφυλλου», σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Sergei Diaghilev, που έκανε πρεμιέρα στις 19 Απριλίου 1911.

 

Με πληροφορίες του Sputnik.com