Σουηδία: Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα για τους ηλικιωμένους - «Δεν χρειάζεται πλέον απομόνωση»

Σουηδία: Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα για τους ηλικιωμένους - «Δεν χρειάζεται πλέον απομόνωση» Facebook Twitter
Σουηδία: Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα για τους ηλικιωμένους (EPA)
0

Οι ηλικιωμένοι Σουηδοί δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. 

Η κίνηση αυτή υποδεικνύει τον χαμηλότερο ρυθμό μολύνσεων από COVID σε σχέση με την άνοιξη αλλά και έναν αυξανόμενο απολογισμό προβλημάτων ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους της χώρας, ως τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από τις νέες συστάσεις.

«Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας αποφάσισε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ομάδες ειδικού κινδύνου θα υπόκεινται στις ίδιες συστάσεις όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν.

Συνολικά, οι θάνατοι από COVID-19 είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που καταγράφονται στις γειτονικές της χώρες, αλλά λιγότεροι σε σχέση με ορισμένες χώρες που υιοθέτησαν αυστηρότερους περιορισμούς, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

Μέχρι τώρα, οι πολίτες άνω των 70 ετών καλούνταν να αποφεύγουν τη σωματική επαφή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μην πλησιάζουν καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους, μέτρα τα οποία σύμφωνα με τους αξιωματούχους μείωσαν τα ποσοστά μόλυνσης αλλά είχαν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ευημερία πολλών ηλικιωμένων.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι με χαμηλότερους ρυθμούς μόλυνσης, καλύτερη γνώση για τη διαχείριση της ασθένειας και ένα σύστημα υγείας που δεν βρίσκεται πλέον υπό την πίεση την οποία αντιμετώπιζε την άνοιξη, οι ηλικιωμένοι θα μπορούν τώρα να ακολουθήσουν τις γενικές οδηγίες που ισχύουν για όλους τους Σουηδούς.

Αυτές περιλαμβάνουν την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων, την παραμονή στο σπίτι με τις πρώτες ενδείξεις ασθένειας και τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης. Όμως η Χάλενγκρεν προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει μια επιστροφή στην ομαλότητα.

«Η καθημερινότητα δεν μπορεί να είναι όπως ήταν πριν από την πανδημία», είπε. «Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζούμε, που δεν είναι απλώς να επιβιώνουμε».

Η κίνηση για τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους έρχεται καθώς πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη επαναφέρουν περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την αύξηση των μολύνσεων, όμως η Υπηρεσία Υγείας έχει πει ότι δεν βλέπει ενδείξεις ενός νέου κύματος στη Σουηδία.

Η Σουηδία έχει ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες στην καταπολέμηση της πανδημίας, δίνοντας το βάρος σε εθελοντικά μέτρα για την προώθηση της κοινωνικής απόστασης, αν και απομόνωσε τους οίκους ευγηρίας έπειτα από τα υψηλά επίπεδα θανάτων που καταγράφηκαν μεταξύ των ενοίκων τους.

Ο αριθμός των νέων περιστατικών μόλυνσης στη σκανδιναβική χώρα αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, αν και παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα αναλογικά με τον πληθυσμό σε σχέση με πολλές χώρες στην Ευρώπη, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα ρεκόρ.

Στη Σουηδία έχουν καταγραφεί συνολικά περίπου 107.000 περιστατικά μόλυνσης, εκ των οποίων περίπου 5.900 θάνατοι. Κατέγραψε 975 νέες μολύνσεις χθες, Τετάρτη, και επτά επιπλέον θανάτους, πολύ πιο κάτω απ' ό,τι την περίοδο της κορύφωσης την άνοιξη, αλλά και αρκετά πιο πάνω απ΄ό,τι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Διεθνή / «Η κούραση των alert»: Γιατί πολλοί διαγράφουν εφαρμογές ειδήσεων από τα κινητά τους

Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ειδήσεων προκαλούν «κόπωση» στους χρήστες. Τι δείχνει νέα παγκόσμια έρευνα για τις ειδοποιήσεις στα κινητά και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ρισκάρουν να χάσουν το κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς οι οικιακές κάμερες ασφαλείας έγιναν όπλο στα χέρια Ιράν και Χαμάς - Το διπλό πρόσωπο της τεχνολογίας

Χάκερ της Χαμάς χρησιμοποίησαν προσωπικές κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθούν κινήσεις στρατευμάτων - Πώς τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας έγιναν εργαλείο κατασκοπείας στην καρδιά της σύγκρουσης
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Διεθνή / Βρετανία: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της RAF - Έριξαν μπογιά σε δύο αεροσκάφη

Το Υπουργείο Άμυνας καταδίκασε έντονα τον «βανδαλισμό των περιουσιακών στοιχείων της Βασιλικής Αεροπορίας» και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Διεθνή / Ιστορικής κλίμακας διαρροή: 16 δισ. κωδικοί Apple, Google, Facebook και άλλων στη «φόρα»

Η μεγαλύτερη παραβίαση κωδικών στην ιστορία επιβεβαιώθηκε – Πρόκειται για νέο, μη ανακυκλωμένο υλικό από πολλαπλές πηγές, με κωδικούς για Apple, Facebook, Google, GitHub και κυβερνητικές υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Διεθνή / Ο CEO της Klarna θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «super app» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι οραματίζεται την Klarna ως έναν «ψηφιακό χρηματοοικονομικό βοηθό» – Νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ και επενδυτικά εργαλεία στα σκαριά
LIFO NEWSROOM
 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM