Σουηδία: Αποτράπηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα

Σουηδία: Αποτράπηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Αποτράπηκαν σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουλφ Κρίστερσον, την ώρα που αυξάνεται η ένταση στη χώρα μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε διαδηλώσεις.

«Λάβαμε γνώση πως σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις αποτράπηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουλφ Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μάλιστα, η εν λόγω δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της σουηδικής υπηρεσίας ασφαλείας SAPO πως αυξάνει το επίπεδο της απειλής εναντίον της χώρας από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα μιας πενταβάθμιας κλίμακας.

«Η απειλή εναντίον της Σουηδίας έχει σταδιακά αλλάξει και η απειλή επιθέσεων από δράστες στους κόλπους του βίαιου ισλαμισμού έχει αυξηθεί στη διάρκεια του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη SAPO, ενώ μέχρι τώρα η Σουηδία θεωρούταν πως αποτελεί θεμιτό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις, θεωρείται πλέον στόχος προτεραιότητας.

«Αποφάσισα σήμερα να αυξήσω το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από αυξημένο σε κρίσιμο επίπεδο», δήλωσε η επικεφαλής των σουηδικών υπηρεσιών πληροφοριών, Σαρλότ φον Έσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η απειλή για επιθέσεις «θα διαρκέσει για καιρό» στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM