Σομαλοί ισλαμιστές απειλούν την Κένυα ότι θα γίνει «κόκκινη από το αίμα»

Σομαλοί ισλαμιστές απειλούν την Κένυα ότι θα γίνει «κόκκινη από το αίμα» Facebook Twitter
1

Η σομαλική ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα και είναι υπεύθυνη για την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης σε κενυατικό πανεπιστήμιο, απείλησε σήμερα την Κένυα με νέες αιματηρές επιθέσεις.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, σε δήλωσή της η οργάνωση απειλεί ότι οι πόλεις στην Κένυα θα γίνουν «κόκκινες από το αίμα», σημειώνοντας ότι κανένα μέτρο προφύλαξης δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κενυατών, να ματαιώσει μια νέα επίθεση ή να αποτρέψει ένα άλλο λουτρό αίματος.

Σομαλοί ισλαμιστές απειλούν την Κένυα ότι θα γίνει «κόκκινη από το αίμα» Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ένοπλοι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ πραγματοποίησαν επιδρομή την Πέμπτη σε πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν φοιτητές. Συνολικά 148 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η οργάνωση δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στη χώρα. Η Αλ Σεμπάμπ υπόσχεται τώρα έναν μακρύ και φρικτό πόλεμο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ