Σοκ και οργή στις ΗΠΑ για τους τέσσερις άνδρες που βίασαν διαδοχικά ένα 9χρονο κορίτσι

Σοκ και οργή στις ΗΠΑ για τους τέσσερις άνδρες που βίασαν διαδοχικά ένα 9χρονο κορίτσι Facebook Twitter
7

Τέσσερις άνδρες προσήχθησαν σήμερα στο δικαστήριο για τον βιασμό μιας 9χρονης στη Γιούτα την ώρα που η μητέρα της κάπνιζε μεθαμφεταμίνες, ένα περιστατικό που προκάλεσε τόση οργή και αγανάκτηση ώστε οι αρχές να απευθύνουν έκκληση για ηρεμία. Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, έχουν προφυλακιστεί και διώκονται για βιασμό και σοδομία.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γιουίντα, ο βιασμός διαπράχθηκε στις 27 Μαρτίου την ώρα που η μητέρα επισκεπτόταν φίλους στη μικρή πόλη Βέρναλ. Η μητέρα πήγε στο γκαράζ για να καπνίσει ναρκωτικά την ώρα που η κόρη της κοιμόταν σε έναν καναπέ. "Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, το παιδί μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού προκειμένου να βιαστεί από τέσσερις άνδρες", αναφέρει η ανακοίνωση.


Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι τελευταίοι, που ζούσαν προσωρινά σε αυτό το σπίτι, βίασαν διαδοχικά το παιδί πριν το επιστρέψουν στον καναπέ και απειλήσουν ότι θα το σκοτώσουν αν μιλήσει.


Η μητέρα είπε ότι βρήκε την κόρη της "ταραγμένη", με το φόρεμά της "σηκωμένο πάνω από τη μέση" όταν αυτή βγήκε από το γκαράζ. Στη συνέχεια κάλεσε ταξί για να επιστρέψουν με την κόρη της στο σπίτι τους. Την επομένη, το κοριτσάκι διηγήθηκε στη μητέρα την επίθεση που είχε δεχθεί και αυτή κάλεσε την αστυνομία.

Σοκ και οργή στις ΗΠΑ για τους τέσσερις άνδρες που βίασαν διαδοχικά ένα 9χρονο κορίτσι Facebook Twitter
Οι τέσσερις δράστες, οι Λάρσον Ρόντο, 36 ετών, Τζόσια Ρόντο, 20 ετών, Τζέρι Φλάτλιπ, 29 ετών και Ράνταλ Φλάτλιπ, 26 ετών δεν έχουν ακόμη πει αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Σε ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου θα καθοριστεί αν οι κατηγορούμενοι μπορούν ή όχι να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.


Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τέθηκε υπό την προστασία της πολιτείας.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή στην περιοχή και πέραν αυτής. Ορισμένοι ζητούν οι βιαστές να καταδικαστούν σε θάνατο. Ο σερίφης απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Ο Τζ. Μαρκ Τόμας, ο εισαγγελέας της κομητείας, χαρακτήρισε την επίθεση "άκρως ειδεχθή γιατί το θύμα βιάστηκε από τέσσερις ενήλικους γρήγορα και ιδιαίτερα άγρια".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM