Σόιμπλε: Βrexit και Τραμπ οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη

Σόιμπλε: Βrexit και Τραμπ οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Στην Ευρώπη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε οικονομική σύνοδο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Όπως είπε ο Σόιμπλε, η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως αμερικανού προέδρου, είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ήπειρος.

Πρόσθεσε ότι εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να ενισχύσει τη σταθερότητα στην Αφρική, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεταναστευτική κρίση μεγαλύτερη από αυτή που βίωσε το 2015, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν στις ακτές της.

Ακόμα, ο Σόιμπλε είπε πως η Γερμανία πρέπει να διασφαλίσει ότι η οικονομία της παραμένει σταθερή και αξιόπιστη χωρίς νέο χρέος, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

«Οι εκλογές αφορούν το πώς να επιτευχθεί με τον βέλτιστο τρόπο ένα σταθερό και αξιόπιστο οικονομικό περιβάλλον», δήλωσε ο γερμανός υπουργός. «Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι το κράτος παραμένει αποτελεσματικό χωρίς να καταναλώνει μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ