Σλοβενία: Κατηγορεί τη Ρωσία για fake news σε ανάρτηση περί «βρώμικης βόμβας» - Το tweet του ρωσικού ΥΠΕΞ

Σλοβενία: Κατηγορεί τη Ρωσία για fake news σε ανάρτηση για «βρώμικη βόμβα» - Το tweet του ρωσικού ΥΠΕΞ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η Ρωσία χρησιμοποίησε μια φωτογραφία που χρονολογείται από το 2010 και προέρχεται από τη Σλοβενία για να στηρίξει, μέσω του Twitter, τους ισχυρισμούς της περί κατασκευής «βρώμικης βόμβας» στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα η σλοβενική κυβέρνηση.

Η χρήση της φωτογραφίας αυτής έγινε «εν αγνοία των αρχών» της Σλοβενίας, ανέφερε ο Ντράγκαν Μπαρμπουτόφσκι, σύμβουλος του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Γκόλομπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Νωρίτερα, η σλοβενική κυβέρνηση έκανε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, στα αγγλικά, για να καταγγείλει το γεγονός ότι η φωτογραφία που χρησιμοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέρχεται από τη Σλοβενική Υπηρεσία Ραδιενεργών Αποβλήτων (ARAO).

Την Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε, επίσης στα αγγλικά, το ακόλουθο μήνυμα: «Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, δύο ουκρανικοί οργανισμοί έλαβαν διαταγή να κατασκευάσουν βρώμικη βόμβα». Το κείμενο συνοδευόταν από φωτογραφίες που έδειχναν έναν πυρηνικό σταθμό, έναν χώρο αποθήκευσης ραδιενεργών αποβλήτων, αντιδραστήρες επιστημονικής έρευνας και πλαστικές σακούλες που περιείχαν χρησιμοποιημένο ουράνιο και πλουτώνιο. Στους σάκους αυτούς διακρινόταν η λέξη radioaktivno, που σημαίνει «ραδιενεργός» στα σλοβενικά.

Σύμφωνα με τη σλοβενική κυβέρνηση, η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε «εν αγνοία της ARAO». «Τα ραδιενεργά απόβλητα αποθηκεύονται με ασφάλεια και φυλάσσονται στη Σλοβενία. Δεν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βρόμικων βομβών», διαβεβαίωσε.

Η Μόσχα κατηγορεί από την Κυριακή την Ουκρανία ότι ετοιμάζει μια βρόμικη βόμβα και σήμερα επανέλαβε αυτούς τους ισχυρισμούς στην Κίνα και την Ινδία. Η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες κάνουν λόγο για «παράλογους» και «επικίνδυνους» ισχυρισμούς και εκτιμούν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για κλιμάκωση στο πεδίο της μάχης, όπου έχει υποστεί μια σειρά από ήττες από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM