Σλοβακία: Ο πολυεκατομμυριούχος Κότσνερ φέρεται να παρήγγειλε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κούτσιακ

Σλοβακία: Ο πολυεκατομμυριούχος Κότσνερ φέρεται να παρήγγειλε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κούτσιακ Facebook Twitter
0

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας Μάριαν Κότσνερ φέρεται να ήταν εκείνος που παρήγγειλε τη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dennik N, ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν για τον φόνο, κατηγόρησε τον πολυεκατομμυριούχο Κότσνερ ότι πλήρωσε για τη δολοφονία.

Ο 55χρονος Κότσνερ, ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών, είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο για μια υπόθεση με παραποιημένα γραμμάτια χωρίς όμως να έχουν απαγγελθεί εναντίον του κατηγορίες. Διάφορες δραστηριότητές του έχουν γίνει αντικείμενο δημοσιογραφικών ερευνών του Κούτσιακ.

Ο άνδρας που κατηγορεί τον πολυεκατομμυριούχο είναι ο Ζόλταν Α., ένας επιχειρηματίας από την πόλη Κομάρνο, που φέρεται να έχει μεσολαβήσει μεταξύ της Αλένα Ζ, της γυναίκας η οποία σύμφωνα με τις αρχές ζήτησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, του φερόμενου ως εκτελεστή, του Τόμας Ζ. και του οδηγού που τον μετέφερε στο σημείο του εγκλήματος, τον Μίροσλαβ Μ.

Οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την Dennik N, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, και βάσει της κατάθεσης του Ζόλταν Α., η Αλένα Ζ. του είπε ότι ο Κότσνερ ζήτησε τη δολοφονία, για την οποία πλήρωσε 70.000 ευρώ.

Σλοβάκος εισαγγελέας ταυτοποίησε τη Δευτέρα την Αλένα Ζ. ως αυτή που ζήτησε τη δολοφονία του Κούτσιακ. Όμως αυτή η εκδοχή είχε κενά καθώς η 44χρονη γυναίκα δεν είχε προηγούμενα με τον δημοσιογράφο, ενώ έχει και μεγάλα χρέη προς το σλοβακικό δημόσιο.

Το τελευταίο άρθρο του Κούτσιακ πριν από τη δολοφονία του, αφορούσε τις ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ της καλαβρέζικης μαφίας και πολιτικών ανδρών της Σλοβακίας και έκανε λόγο για ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν μέσω επιχειρήσεων του Μάριαν Κότσνερ.

Η δολοφονία του τον Φεβρουάριο προκάλεσε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM