Σλοβακία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ρόμπερτ Φίτσο

Σλοβακία: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ρόμπερτ Φίτσο Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Εκτός νοσοκομείο βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σχεδόν 15 ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο πήρε την Πέμπτη εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, στο οποίο νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας του στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, την ώρα που χαιρετούσε πολίτες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ