Σκληρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Σκληρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου - Nikos Libertas / SOOC
4

Οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα, Παυλόπουλου και του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν που έγιναν την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα και αφορούσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, προκάλεσαν την σφοδρή και αιφνιδιαστική επίθεση της τουρκικής πλευράς.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Επιπρόσθετα, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
παραμυθια δεν υπηρχαν εθνη ή εθνοτητες τοτενες. ειμαι σιγουρος οτι καποιο σχολικο βιβλιο στην τουρκια θα τα εξηγει αυτα καλα (οι τουρκοι δεν εχουν προβλημα τους εφτιαζε ο κεμαλ το 23). μπορουμε να παρουμε τεχνογνωσια και απο εκει.
Αν δεν ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας -καθόλου απίθανο- αυτή θα είναι η πρώτη είδηση που διαβάζω με το όνομα του και δεν είναι κάποια βλακεία που έκανε!Το λες και βελτίωση εδώ που φτάσαμε
ο τσιπρας ειναι μανουλα σε δηλωσεις για εσωτερικη καταναλωση. να παει να τις κανει αγκυρα να δουμε.btw το τουρκικο κρατος εχει αποψη για την ιστορια και την κυρησει και "παρανομη". Να του σκεφτουν αυτο στον Συριζα αυτος ο Καλυβας πολυ σκαλιζει την περιοδο του εμφυλιου. (δεν σημαινει οτι συμφωνω) Περα απο το τρολινγκ απο τα λουμπεν.τβ, και τα σοσιαλμυδια μποτς του Συριζα ισως να παρουν τεχνογνωσια απο τους Τουρκους.