Σκληρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Σκληρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα για τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου - Nikos Libertas / SOOC
4

Οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα, Παυλόπουλου και του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν που έγιναν την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα και αφορούσαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, προκάλεσαν την σφοδρή και αιφνιδιαστική επίθεση της τουρκικής πλευράς.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Επιπρόσθετα, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου - Διεξάγουμε εποικοδομητικές συζητήσεις, λέει ο Τραμπ

«Η πυρηνική βιομηχανία είναι η κινητήρια δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας», σημείωσε ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας - Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία επίθεση στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΗΠΑ ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ

Διεθνή / Βανς για τις αποκαλύψεις περί Γκίλφοϊλ: «Προφανώς δεν μου αρέσει αυτό»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Γκίλφοϊλ ζητούσε χρήματα από δωρητή του Τραμπ, ενώ εκείνος επιδίωκε τη βοήθειά της για να έρθει σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη
THE LIFO TEAM
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ VOX

Διεθνή / Εκλογές στην Ισπανία: Το ακροδεξιό Vox πλησιάζει την εξουσία και θέλει να αλλάξει τη χώρα εκ των έσω

Το Vox θέλει σκληρότερη γραμμή στο μεταναστευτικό, προτεραιότητα στους Ισπανούς στις κοινωνικές παροχές και περικοπές σε πολιτικές για την ισότητα των φύλων και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
παραμυθια δεν υπηρχαν εθνη ή εθνοτητες τοτενες. ειμαι σιγουρος οτι καποιο σχολικο βιβλιο στην τουρκια θα τα εξηγει αυτα καλα (οι τουρκοι δεν εχουν προβλημα τους εφτιαζε ο κεμαλ το 23). μπορουμε να παρουμε τεχνογνωσια και απο εκει.
Αν δεν ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας -καθόλου απίθανο- αυτή θα είναι η πρώτη είδηση που διαβάζω με το όνομα του και δεν είναι κάποια βλακεία που έκανε!Το λες και βελτίωση εδώ που φτάσαμε
ο τσιπρας ειναι μανουλα σε δηλωσεις για εσωτερικη καταναλωση. να παει να τις κανει αγκυρα να δουμε.btw το τουρκικο κρατος εχει αποψη για την ιστορια και την κυρησει και "παρανομη". Να του σκεφτουν αυτο στον Συριζα αυτος ο Καλυβας πολυ σκαλιζει την περιοδο του εμφυλιου. (δεν σημαινει οτι συμφωνω) Περα απο το τρολινγκ απο τα λουμπεν.τβ, και τα σοσιαλμυδια μποτς του Συριζα ισως να παρουν τεχνογνωσια απο τους Τουρκους.