Το σκίτσο για τον Ερντογάν που προκάλεσε την «οργή» του Τούρκου προέδρου

Το σκίτσο για τον Ερντογάν που προκάλεσε την «οργή» του Τούρκου προέδρου Facebook Twitter
0

Μετά την κρίση στις σχέσεις Γαλλίας και Τουρκίας με αφορμή του χαρακτηρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε και σε Ολλανδό πρόεδρο κόμματος, εξαιτίας ανάρτησης ενός σκίτσου.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση στο Twitter του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού, Γκερτ Βίλντερς. Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV), ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο του προέδρου Ερντογάν, που παρέπεμπε στα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

Η συγκεκριμένη κίνηση, προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική επαρχία Μαλάτεια, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά του Ολλανδού πολιτικού.

«Υπάρχει στην Ολλανδία ένα "κακέκτυπο" βουλευτή. Τολμάει να ασχοληθεί μαζί μας. Καταρχάς να ξέρεις τα όριά σου. Μάθε ποια είναι τα όριά σου. Σκέφτηκες ποιον ακολουθείς; Θα μάθεις τα όριά σου. Εμείς δεν ξέρουμε τι θα πει φασισμός. Ο φασισμός είναι δικός σας. Ζήσαμε τον φασισμό στη Γερμανία, την Ιταλία. Εσείς συμπορευτήκατε με αυτούς. Εμείς το μόνο που ξέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Συνέχεια στην κόντρα με τον Μακρόν

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, πως ο Εμανουέλ Μακρόν «έχασε το δρόμο του» στη διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου σκληρής κριτικής που άσκησε σε βάρος του Γάλλου προέδρου, μέσα σε ένα διήμερο και αναφορικά με τη μεταχείριση των μουσουλμάνων.

Χθες, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και χρειάζεται ψυχοθεραπεία – μία φραστική επίθεση που προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας και την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή από την Άγκυρα.

«Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός ο Μακρόν είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί ιατρικά», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, στην επαρχία της Μαλάτειας, στα ανατολικά της Τουρκίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Η Σαουδική Αραβία ζητά την άρση των κυρώσεων - Επιφυλακτική η ΕΕ

Διεθνή / Συρία: Η Σαουδική Αραβία ζητά την άρση των κυρώσεων - Επιφυλακτική η ΕΕ

Η Σαουδική Αραβία, που αποκατέστησε τις σχέσεις της με τη Δαμασκό το 2023, φαίνεται να τηρεί πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στη νέα κυβέρνηση, σε σύγκριση με χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ, οι οποίες έσπευσαν να επαναλειτουργήσουν τις πρεσβείες τους στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παραδώσουμε τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στον Κιμ Γιονγκ Ουν»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παραδώσουμε τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στον Κιμ Γιονγκ Ουν»

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών και Δυτικών ειδικών, περίπου 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή του Κουρσκ για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κλιμακώνει τον «πόλεμο» με την Apple

Διεθνή / Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κλιμακώνει τον «πόλεμο» με την Apple

Αν και αναγνώρισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Apple στην επανάσταση των smartphones, ο Ζούκερμπεργκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία της εταιρείας να παρουσιάσει σημαντικές καινοτομίες τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Μια μικρή πόλη κληρονομεί €10 εκατ. από έναν άνδρα που δεν είχε πάει ποτέ εκεί

Διεθνή / Μια μικρή πόλη κληρονομεί €10 εκατ. από έναν άνδρα που δεν είχε πάει ποτέ εκεί

Το Thiberville, που μέχρι πρότινος ήταν μια μικρή και αδιάφορη πόλη με κύρια αξιοθέατα ένα κάστρο του 19ου αιώνα και ένα παλιό εργοστάσιο κορδελών, βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στο Λος Άντζελες: Καταγραφή των σπιτιών διασήμων που χάθηκαν - Οι ζημιές ξεπερνούν τα $155 εκατ.

Διεθνή / Φωτιές στο Λος Άντζελες: Καταγραφή των σπιτιών διασήμων που χάθηκαν - Οι ζημιές ξεπερνούν τα $155 εκατ.

Oλόκληρες γειτονιές έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων κάποιων από τις πιο ακριβές ιδιοκτησίες της περιοχής, που ανήκουν σε διάσημους του Χόλιγουντ
LIFO NEWSROOM