Σκάνδαλο με κρατικά κονδύλια σε γκέι σεξ κλαμπς στην Ιταλία

Σκάνδαλο με κρατικά κονδύλια σε γκέι σεξ κλαμπς στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας  κατά των διακρίσεων της Ιταλίας παραιτήθηκε τη Δευτέρα μετά από καταγγελίες ότι κυβερνητικά κονδύλια που προορίζονταν για την καταπολέμηση του ρατσισμού είχαν διατεθεί για χρηματοδότηση γκέι sex club που είχαν «μεταμφιεστεί» σε πολιτιστικά κέντρα.

Ο Francesco Spano παραιτήθηκε λίγες ώρες αφότου μια ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε πως το τμήμα του είχε εγκρίνει χρηματοδότηση 55.000 ευρώ για κάθε ένα από τρία τέτοια κλαμπ.

Η τηλεοπτική εκπομπή, που ονομάζεται «Ύαινες» επισκέφθηκε τις τρεις επιχειρήσεις και διαπίστωσε ότι εντός του χώρου υπήρχαν εκδιδόμενοι άντρες και πως στα μέλη προσφέρονταν dark rooms για σεξουαλικές συνευρέσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να παρουσιάσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης ενώ η ηγέτης της δεξιάς Giorgia Meloni δήλωσε ότι η υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων (UNAR) θα πρέπει να κλείσει αμέσως.

«Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων δεν πρέπει να ξοδευτεί για την καταβολή των μισθών τους», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook.

Η κυβέρνηση είπε σε μια δήλωση ότι ο UNAR θα παραμείνει ανοιχτός και πως ο Spano είχε παραιτηθεί από σεβασμό"για το έργο που ασκούσε το γραφείο του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM